Bel mij terug

Vakcentrum
Blekerijlaan 1
3447 GR Woerden
T. 0348 41 97 71
F. 0348 42 18 01
info@vakcentrum.nl
Uw telefoonnummer *
Uw naam *
Onderwerp *
Waar wilt u het over hebben?

* Dit zijn verplichte velden

×

Main NavigationOnline training Soms moet je nee verkopen

Door het verhogen van de leeftijdsgrens voor legitimatie naar 25 jaar kan er beter gegarandeerd worden dat er geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar wordt verkocht. Hiermee kunnen winkels er beter op letten dat er geen alcohol of tabak wordt verkocht aan jongeren onder de 18. De leeftijd van jongeren is immers vaak lastig in te schatten. Winkeliers in Nederland willen geen alcohol of tabak verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Dit is bovendien wettelijk verboden.

Het is van groot belang dat alle partijen – gemeenten, verstrekkers, industrie, ouders, scholen, maatschappelijke organisaties, en zeker ook de jongeren zelf– gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen om overmatige alcoholconsumptie door jongeren aan te pakken.

Om medewerkers voor te bereiden en te trainen is een e-learningmodule ontwikkeld.

Via onderstaande link vindt u het trainingsprogramma voor kassamedewerkers. Deze training bevat informatie over de legitimatieverplichting tot 25 jaar en de wetgeving rondom de verkoop van alcohol en tabak. In een training kunnen medewerkers die alcohol en verkopen oefenen hoe ze de regels goed kunnen naleven. Na de training volgt het examen. Wanneer alle vragen goed beantwoord zij, kan het certificaat worden uitgeprint.

Klik hier en ga naar de online training 'Soms moet je nee verkopen'