Banner 2023

Deelnemende Noviteiten 2023

Nieuwe producten zijn een belangrijke reden om de beurs te bezoeken. Daar speelt de Vakbeurs Foodspecialiteiten op in met de Noviteitenstand in hal 1. Alle ingeschreven noviteiten worden daar geëtaleerd. Een vakjury selecteert uit dit aanbod de Beste Noviteit 2023. De winnaars worden op maandagavond 19.00 uur bekendgemaakt. Bezoekers kunnen alle noviteiten tijdens de gehele beurs bezichtigen.

100% puur druivensap
Schulp Druivensap is verkrijgbaar in 750ml en 200ml flessen. Net als alle andere sappen van Schulp is dit 100 procent puur vruchtensap, zonder toevoegingen als suiker, geur-, kleur- of smaakstoffen. Om tot de beste kwaliteit te komen wordt voor dit sap gebruik gemaakt van de druivenrassen Merlot, Sangiovese en Lambrusco. Donkerrode kleur, zacht zoete smaak.
Schulp Vruchtensappen, stand 248

 

Apero Camembert
Een bijzondere nieuwe droge worst delicatesse. In de vorm van een rond kaasje, is dit een droge worst gemaakt van Livar varkensvlees en een subtiele hint van camembert. Na een aantal weken rijping ontstaat een delicate smaak. Heel feestelijk in puntjes te serveren.
Foodimpuls, stand 286

 

Baileys-karamel
CaramelZ Baileys waar velen al langer op wachten. Heerlijk van smaak, superzacht van structuur en textuur. CaramelZ Baileys laat zich heerlijk mengen met verse kaas om te dienen als Brie-vulling. Past bij de meest uiteenlopende desserts: wat vind je van een tiramisu met Baileys? Of roer de CaramelZ door je koffie!
Caramelz, stand 39

 

Bier van lokaal gerstemout
Bier met als basis in Noord-Nederland lokaal verbouwde gerstemout. De gerst is gezaaid, geoogst en vermout door en voor de leden van Coöperatie Graanrepubliek. Bij het nemen van de eerste slok, proef je de verschillende soorten graan. De Groningse gerstemout is smaakvol aanwezig, en zetten we kracht bij door het gebruik van tarwe.
Graanrepubliek, stand 33

 

Bio fruitspreads
Yaka Fruit Spreads gebruikt mango en ananas als de basis van de Fruit Spreads. Alhet fruit komt uit Ghana en is bio-gecertificeerd. We produceren het eindproduct in onze faciliteit in Accra. Het exotisch fruit geeft de Fruit Spreads een rijke smaak, waardoor er 50 procent minder suiker in zit vergeleken met jam.
Yaka Foods, stand 12

 

Biologische barbecuesaus
Curtice Brothers wilde terug naar de basis, ketchup zonder toevoegingen en door het gebruiken van verse Toscaanse tomaten is zelfs suiker bijna overbodig. Al vijf jaar op rij krijgen ze een Great Taste Award voor hun sauzen. Dit voorjaar hebben ze hun assortiment uitgebreid met een Biologische Smoked BBQ saus. Exclusief voor de speciaalzaak.
Mont Blanc Foods, stand 35

 

Biologische mosterd
Het eerste eigenmerk product van Coöperatie Graanrepubliek; een biologische mosterd die tot stand is gekomen doordat de hele keten de handen ineen heeft geslagen. Pittig, kruidig en vol zoals ze dat al eeuwen in Groningen gewend zijn.
Graanrepubliek, stand 33

 

Biologische pesto
Alce Nero gebruikt alleen de originele pure biologische ingrediënten. Met dat als basis hebben ze een mooie lijn ontwikkeld met onderscheidende smaken, zoals artisjokken - en courgette pesto. Sinds eind 2022 exclusief bij Mont Blanc Foods.
Mont Blanc Foods, stand 35



Bomba - Ultimate taste paste
Creëer de ultieme smaak in je gerecht met slechts een kneepje van onze smaakpasta's. Geïnspireerd en gebaseerd op de wereldkeukens helpen we je om die typische regionale smaak op een eenvoudige manier aan je gerecht toe te voegen. Bomba! is een natuurlijke, veganistische, kant-en-klare saus die met slechts een kneepje op 5 verschillende manieren kan worden gebruikt: smeren, koken, dippen, sauzen, soepen.
Taste#5, stand 158

 

Bruschetta uit Altamura
Uit Altamura, Puglia, Zuid-Italië komt een nieuw brood, de Bruschetta di Altamura. Gemaakt van het meest lekkere brood ‘Pane di Altamura’. Deze bruschetta heeft een geregistreerde naam én PDO. Gesneden en besprenkeld met de lekkerste extra vergine olijfolie en oregano, en verpakt in een handige plastic bak die zo op tafel gezet kan worden.
MariCase, stand 230

 

Chili pastes
Yaka Chili Pastes zijn gebaseerd op traditionele West-Afrikaanse recepten, en komen in vier verschillende smaken: Mild, Medium, Hot en Extra Hot. De Chili Pastes zitten vol met sterke West-Afrikaanse smaken van chili, gember en knoflook. Hierdoor kunnen we het zoutgehalte minimaliseren! Yaka werkt met boeren in Ghana en produceert in de eigen faciliteit in Accra.
Yaka Foods, stand 12

 

Compacte snijmachine
De I-RON COLOR snijdt moeiteloos vleeswaren, kaas, groenten en fruit flinterdun. Kies met de traploze snijdikteregeling jouw ideale dikte. De perfecte match voor de hobbykok of een kleine professionele keuken. Dankzij het ingebouwde slijpapparaat blijft de I-RON vlijmscherpe resultaten leveren. State-of-the-art technologie in een compact jasje.
Bodart Bamix BV, stand 250

 

Crostini uit Altamura
Uit Altamura, Puglia, Zuid-Italië komt ook de innovatieve ‘Crostini di Altamura’; in stukjes gesneden brood uit Altamura met extra vergine olijfolie en oregano, om te combineren of te dippen. Er worden geen conserveringsmiddelen en toevoegingen voor gebruikt en het is extra lang houdbaar. Een gezonde snack voor ieder moment.
MariCase, stand 230

 

Drie sterren biologische kaas
Een biologische kaas, maar dan volgens de allerhoogst haalbare normen. De koeien krijgen meer ruimte om natuurlijk gedrag te vertonen en er is aandacht voor het milieu, zoals een rijker grasland en lokaal voer. De melk van deze boeren met het drie sterren Beter Leven keurmerk wordt apart opgehaald en verwerkt tot deze Bastiaansen kaas.
Vandersterre, stand 117

 

Droge worst pepernoot
Droge worst op smaak gebracht met kruiden die normaal gesproken gebruikt worden voor pepernoten. Verpakt in de unieke verpakking van Dreug die wel erg veel op een sinterklaasmijter lijkt. Velen zullen deze verrassend goed smakende worst alleen al uit nieuwsgierigheid meepakken.
Dreug, stand 7

 

Duurzame cola
Cola is zeer vervuilend. Kill Kola trekt daarom ten strijde tegen de grootste smeerlap in de frisdrankindustrie, tegen onnodige verpakkingen en nutteloze transportkilometers. In plaats van afval te creëren, ruimt deze Kola op! Met een pittige, duistere smaak van reststromen doet Kill Kola een gooi naar de hoogste zetel in het rijk van de frisdrank.
Roze Bunker, stand 23



Eminence Grise - Tradition Jersey
Een nieuwe kaas binnen het Eminence Grise concept: Jersey kaas van Nederlandse makelij, tot in perfectie afgerijpt in een Franse, ondergrondse affinageruimte. Unieke melk van unieke Jersey koeien, wordt in Nederland bereid tot unieke kaas, en vervolgens op unieke wijze gerijpt in Frankrijk. Dit alles zorgt voor een unieke smaak en unieke uitstraling. Een redelijk uniek product, niet?
Can der Heiden Kaas, stand 34

 

Finamill
Finamill is een elektrische peper, zout en kruidenmolen in één met verwisselbare pods. Door middel van een eenvoudige, vooruitstrevende handeling kunnen de pods verwisseld worden. Finamill heeft wereldwijd verschillende prijzen gewonnen op het gebied van innovatie en design en is een noviteit die je niet mag ontgaan.
O-K-Import, stand 17


Franse saucisson met Kruidnagelkaas
Waar Franse traditie en een typische Nederlandse smaak perfect samenkomen. Dat is hoe wij deze noviteit willen omschrijven. Een unieke smaakcombinatie die je smaakpapillen betovert. Proef de perfecte balans tussen kruidnagel, romige kaas en aardse komijn.
De Worst Groothandel, stand 249

 

Glutenvrije cannoli
Glutenvrije Siciliaanse cannoli van Etna Dolce. Dit product is vanaf september op de markt, is helemaal nieuw en verkrijgbaar in zestien verschillende smaken. Gemaakt onderaan de vulkaan de Etna op het eiland Sicilië. Buiten de koeling houdbaar met een tht van 10 maanden.
GustoNL, stand 202

 

Glutenvrije graansoort
Fonio is een traditioneel West-Afrikaans graan dat onder 'Lost Crops' wordt gecategoriseerd. Fonio is glutenvrij, nutriëntrijk en duurzaam om te verbouwen. Yaka werkt met een organisatie in het noorden van Ghana voor het verbouwen en produceren van Fonio. De organisatie biedt hiermee werk aan 5000 lokale vrouwen.
Yaka Foods, stand 12

 

Griekse paprikadip
De Granoliva Feta gegrilde paprikadip is een Griekse dip met 36 procent Griekse yoghurt, 30 procent gegrilde paprika en échte fetakaas. Munt geeft de dip een frisse toets. Een échte Griekse klassieker. Combineer met tzatziki, olijvenmix en frisse dolmas voor een heerlijke Griekse mezze-schotel. Verrassend voor de borrelplank!
Granoliva, stand 222

 

Handgemaakte chocozoen
Heerlijke ambachtelijke premium chocozoen! Handgemaakte zachte vanille marshmallow op een laagje amarettoganache gedompeld in melkchocolade en afgewerkt met witte chocolade vermicelli. Ca. 30g per stuk.
The Finest in Chocolate, stand 403

 

Herman's groente marinade
Vlees, vis, wild en kip worden reeds jaren gemarineerd. Nu nieuw: Marinade voor groenten ! - de nieuwe tapas trend - vegan voor maaltijd en bbq - revolutie op de agf afdelingen en imago vergroting - 3 smaken: kerrie, knoflook en kaas ! - onweerstaanbaar lekker en volop varieren - op bbq, tosti apparaat, grill plaat en koekepan te bereiden - gekoeld en vers product
SPANISH PRODUCTS import, stand 152

 

Kerst-balsamico
Zo kruidig, zo fluweelachtig en divers - deze balsamico azijn hoort op elk verlanglijstje. Zacht en romig, doet denken aan rijpe, donkere pruimen en de lekkerste gluweinkruiden: kaneel, kardemom en steranijs. Voor een aangenaam wintergevoel in je mond. Ook verkrijgbaar in 40ml: leuk te combineren in een kerstpakket.
Wajos, stand 433

 

Kruidenthee voor Pasen
Happy Easter van Natural Temptation is een verfrissende, biologische kruidenthee met eucalyptus, limoen en een beetje gember. Een perfecte thee voor bij de paasbrunch.
Natural Temptation, stand 22

 

Kruidig kaas-alternatief
Max & Bien, 100% smeuïg, 100% plantaardig. Ambachtelijk en met liefde bereid door echte kaasliefhebbers. De Max & Bien kaas-alternatieven zijn gemaakt op basis van aardappel en kokosolie. De Max & Bien Kruiden & Knoflook met Provençaalse kruiden en een hint van knoflook is lekker smeuïg en vol van smaak.
Vandersterre, stand 117

 

Kruidige duinkaas
De kruidige, iets pittige smaak van de venkel en klaver is in harmonie met de heerlijke, wilde knoflooksmaak van daslook. Een onderscheidende kaas, die het op iedere borrelplank goed zal doen én goed is voor het landschap. ‘Brabantse Duinkruiden’ wordt bereid met loeiverse melk van de Duinboeren. De volle en rijke melk vormt de basis voor deze bijzondere kaas.
Brabants Duingoed Kaas, stand 1

 

Likorette van koffiebessen
Cascarino is een likorette gemaakt van koffiebessen. Het heeft een alcoholgehalte van 14.5%Vol en een unieke smaak met tonen van gedroogd (tropisch) fruit.
De Kleine Distilleerderij, stand 18

 

Likorette van schapenmelk
Ambachtelijk gestookte likorette met biologische schapenmelk van De Zeekraal, heerlijk romig in de smaken naturel, karamel, limoen en cranberry. Puur met een ijsklontje, bij de koffie of in een ijscoupe.
De Zeekraal, stand 3

 

Lokale adventkalender
De origineelste adventkalender voor lokale lekkernijen. Een vakje met nootjes, een vakje met nougat, een vakje met chocolaatjes, een sapje en misschien tot en met 5 december iets van marsepein of pepernoten. Lokaal bier mag natuurlijk ook, maar daar heeft Jongeneel Verpakkingen een speciale bierkalender voor. Een origineel cadeau.
Jongeneel Verpakkingen, stand 270

 

Manchego-chips
Heerlijk knapperige chips met Manchego-smaak! Kwaliteit, traditie, kunst en passie zijn de ingrediënten van deze aardappelchips, die, samen met de beste natuurlijke ingrediënten, resulteren in extra knapperige gebakken chips met een onweerstaanbare smaak.
Quillo Chips, stand 438

 

Naslagwerk vleeswaren
Het boek 'Worst - vleeswaren - specialiteiten' biedt producthistorie, bereidingstechnieken en culinaire beschrijvingen, ondersteund met foto’s van de meest bekende worst, vleeswaren en specialiteiten. Een kennis- en inspiratiebron voor verkopers in slagerijen, specialiteitenwinkels en horeca. Ook geschikt als relatiegeschenk.
Paul van Trigt, stand 30



Naturoma - the culinary sauce
Naturoma is een smaakversterker op basis van natuurlijke & herkenbare ingrediënten. Het basis ingrediënt: champignonextract, wat hoog is in umami, gecombineerd met tomaat, wortel en ui geeft Naturoma een veelzijdige culinaire basis. Je kunt deze smaakmaker gebruiken om gerechten met een paar druppels af te maken. Daarnaast kun je deze culinaire saus ook gebruiken als kookingrediënt in vlees(vervangers), sauzen, dipsauzen, stoofschotels en nog veel meer.
Taste#5, stand 158



Nieuwe collectie olijfolies te personaliseren
Lokale kwaliteitsproducten! Bottelen, etiketteren, licht administratief werk, verzendklaar maken wordt gedaan door de medewerkers van Promen. Dit samenwerkingsverband van zeven gemeenten geeft uitvoering aan de Participatiewet en begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar en tijdens het werk. Zo draagt Flor y Sabor ook een steentje bij aan de ontwikkeling van de medewerkers van Promen en aan de maatschappij.
Flor Y Sabor, stand 42

 

Nieuwe verpakkingsfolie                                  
Een van de meest door ons gesneden en verpakte populaire stukjes kaas, (125 grams, 1/2 plat stuk) is nu ook leverbaar in andere type krimpfolie. Een combinatie van transparant en een zwarte ondergrond, waardoor de kaas nog beter uitkomt.
Kaasall-in, stand 116

 

Opvallend verpakte pasta
Deze Italiaanse pasta – fusilli napoletani – is verpakt in een bijzondere verpakking met zichtvenster. De naam: Good Hair Day Pasta.
Greenomic Delikatessen, stand 234

 

Pastasaus met rozemarijnworst
Na de bekroonde pastasaus met venkelworst, brengt Brandt & Levie nu een pastasaus met rozemarijnworst, olijf en tomaat. Deze saus is wederom kindvriendelijk, niet pittig en door onze kids beoordeeld met twee duimpjes omhoog. Een kritischer testpanel bestaat niet.
Brandt & Levie, stand 210

 

Platè Vino Banana
Wijn innovatie in ons wijn theater. - het nieuwe frisse genieten - 100% natuurlijk - noviteit voor wijn-kaas specialist - zachte, droge witte wijn - exclusief product - van Canarische eiland bananen geproduceerd - exclusief bij Spanish products import - gratis proeven bij stand 152 - 12,5 % alcohol, drink temperatuur 6-8 graden - harmonieus en aromatisch op ieder moment
SPANISH PRODUCTS import, stand 152

 

Pomace olijfolie                                       
Onze pomace olijfolie is gemaakt van de verse pulp die overblijft na het persen van onze extra vierge olijfolie. We verhitten de pulp tot 60°C, extraheren de ruwe pomace olijfolie en raffineren het – zonder chemische processen. Een 100 procent puur en natuurlijk product waarbij niets van de originele olijf verloren gaat dus.
Gkazas, stand 20

 

Revolutionaire knoflooksnijder
Ontdek de Garlicmaster: nu Beschikbaar voor Retail, Relatiegeschenken en Kerstpakketten! Transformeer het bereiden van knoflook met de innovatieve Garlicmaster. Hak moeiteloos knoflookteentjes, gember en noten. Snel, geurvrij en veelzijdig. Het perfecte culinaire geschenk. Ervaar vandaag nog de revolutie in keukengemak met de Garlicmaster!
The Garlicmaster, stand 204

 

Salami in bijenwas
Salami van het Piemontese Zwarte Varkensras; gecoat met bijenwas. Een oude traditie die op het platteland werd gebruikt toen er nog geen moderne methoden waren om voedsel te conserveren. Bijenwas creëert een natuurlijke coating die de salami beschermt en biedt een product dat altijd zo goed is als vers gemaakt. Met fantastische nasmaak van honing.
Naturalia, stand 110

 

Sambal voor de borrelplank
Sambal opnieuw geïntroduceerd als een overheerlijke delicatesse van een pepermelange. Een pittige delicatesse voor bij een borrelplank met kaas, worst en fruit. De vindbaarheid wordt versterkt door kleurcode en gemakkelijke benaming.
Sambalmeisje, stand 283

 

Sambalkaasfondue
De Sambalkaasfondue van Kaasfondue in Blik is gemaakt van Nederlandse boerderijkazen in combinatie met Zaanse Sambal. Deze ambachtelijke sambal is een echte smaakmaker en vormt een mooie, pittige combinatie met de jonge, jong belegen en oude boerderijkazen. Vol van smaak en met flink wat pit.
Kaasfondue in blik, stand 21

 

Sap als geschenk
Blauwe Parelsap van De Sapsommelier biedt een ware smaakbeleving van Nederlandse bodem. Het fluweelachtig sap bestaat uit appel, peer en de krachtige blauwe bes. De trend: blauwe bes, alcoholvrij, vegan en vrij van toevoegingen. Mooi als geschenk, chique gebotteld voor de feestdagen.
De Sapsommelier, stand 16

 

Schotse caramel wafer
Al in 1890 werd de familiebakkerij Tunnock's opgericht in het plaatsje Uddingston in Schotland. Inmiddels is het een iconisch merk en het wordt tijd dat ook wij in Nederland van hun fantastische producten kunnen genieten! De Caramel Wafer Biscuits bestaan uit vijf lagen wafels en vier lagen karamel, omhuld met melkchocolade. Per stuk à 30 g verpakt.
Brauer Food, stand 114

 

Schotse teacakes
Het merk Tunnock's bestaat al sinds 1890 en is in Schotland inmiddels een iconisch merk. Teacakes zijn een echte traktatie en heerlijk bij koffie, thee of gewoon tussendoor. Het is zachte marshmallow op biscuit geheel omhuld met melk- of pure chocolade. Per stuk à 24g verpakt.
Brauer Food, stand 114

 

Slimme chipszak
Met een simpele handomdraai is de linker onderkant van de chipszak van Hoeksche Hoeve te verwijderen zodat de laatste, smaakvolste kruimels makkelijk uit de zak komen. De unieke Flavor Saver technologie zorgt ervoor dat niets van de heerlijke smaak van Hoeksche Chips verloren gaat.
Hoeksche Hoeve, stand 24



Ta'im (H)eerlijke vissaus uit de Noordzee
Traditioneel bereide vissaus van duurzaam gevangen vis uit de Noordzee. Pure vissaus, zonder toevoegingen, ongepasteuriseerd en maar liefst 12 maanden gerijpt. En dat proef je. Ta’im is ook verkrijgbaar in de heerlijke smaakvarianten: umami, zoet, horsmakreel en Thaise dipsaus.
Ta'im vissaus, stand 155

 

Veganistisch alternatief voor honing
Het veganistisch alternatief voor honing is Flora Zoet! De melange van verschillende stropen, verbena en citroenolie geeft een heerlijke smaak; een lekker veganistisch alternatief voor honing. Het is toepasbaar in warme dranken als thee, koffie, plantaardige chocolade- en anijsmelk en koude dranken. Een aanvulling op plantaardige yoghurt, ijs en desserts.
Imkerij de Traay, stand 148

 

Verpakkingslijn met nieuwe kleuren                           
Vanwege het grote succes van onze basis verpakkingslijn, geschikt voor kerst- en relatiegeschenken, hebben wij deze uitgebreid met twee nieuwe kleuren op basis van de huidige trends. Het assortiment is uitgebreid met een nieuwe type verpakking voor een wedge-stukje kaas leverbaar met een bijpassende sleeve.
Kaasall-in, stand 116