Discussie sectorpremie grotendeels beslecht

De discussie over de sectorpremie met de Belastingdienst is grotendeels beslecht! Goed nieuws voor een aanzienlijk deel van de achterban.

Het Vakcentrum krijgt - in ieder geval voor het merendeel van de formules die zij vertegenwoordigt - gelijk in haar standpunt met betrekking tot de sectorindeling! De Belastingdienst stelt zich evenals het Vakcentrum op het standpunt dat de franchisenemers van Albert Heijn, ex-C1000, COOP, DA, Ekoplaza, Emté, Etos, Gall&Gall, Jumbo en MCD ook in sector 19 kunnen worden ingedeeld in plaats van sector 17. Het standpunt van de Belastingdienst is een belangrijke mijlpaal in de discussie die eind 2014 door het Vakcentrum gezamenlijk met Deloitte is gestart.

De discussie met de Belastingdienst over de indeling van de franchisenemers in de formules zoals Jamin, Natuurwinkel, PLUS en Spar wordt nog voortgezet.   

In Nederland dragen alle werkgevers premies af ten behoeve van de werknemersverzekeringen. Wat betreft de sectorpremies is de hoogte afhankelijk van de sector waarin een werkgever is ingedeeld. In de sector Detailhandel moest door een zelfstandige winkelier met een formule in 2015 1,45% en in 2016 0,76% meer premie (over de hele loonsom) worden betaald dan in de sector Grootwinkelbedrijf. Het voordeel door het bereikte akkoord over de wijziging van de sectorindeling bedraagt maximaal 2,21% van de premieloonsom. Afhankelijk van het verschil tussen de premie in 17 en 19 kan dit financiële voordeel in de toekomst nog verder oplopen. Het voordeel geldt alleen voor de ondernemers die zich bij onze procedure hebben aangesloten.

Ook voor enkele formules buiten de Levensmiddelendetailhandel en de Fast Moving Consumer Goods zijn successen behaald.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Vakcentrum (0348) 41 97 71.

Vakcentrumleden kunnen hier de FAQ over de sectorpremie vinden.

Terug naar het nieuwsarchief