Vakcentrum maakt privacywet hanteerbaar

Op 25 mei 2018 treedt een nieuwe wet in werking waar alle bedrijven in de EU mee te maken krijgen: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Met een stappenplan en digitale tool ondersteunt en ontzorgt het Vakcentrum haar leden.

30535217-stap 6

Wacht niet te lang met het treffen van voorbereidingen, die kosten altijd meer tijd dan u vooraf denkt. Om u op weg te helpen, heeft het Vakcentrum de AVG hanteerbaar gemaakt. Er is een model verwerkingsovereenkomst en een model privacybeleid opgesteld. Ook stelt Vakcentrum een gratis tool beschikbaar voor leden waarmee u door het invullen van eenvoudige overzichten kunt u nagaan of de AVG-verplichtingen goed in uw bedrijf zijn doorgevoerd en/of aanpassingen nodig zijn.

Tool met code

De tool (t.w.v. tenminste € 600) wordt u als Vakcentrumlid gratis aangeboden. U heeft daarvoor op 31 januari per e-mail een toegangscode ontvangen. Uitgebreide informatie over de AVG en de verwijzing naar de gratis tool treft u aan op www.vakcentrum.nl/AVG. Het stappenplan op deze pagina geeft u inzicht in de maatregelen die u moet nemen.

Terug naar het nieuwsarchief