Gratis kennissessie Consumentenrecht 1 oktober

Vakcentrum organiseert exclusief voor leden een kennissessie Consumentenrecht. Deelname is geheel gratis. De sessie duurt circa één uur en wordt afgesloten met een eenvoudige lunch. Er is ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

Parallax 1024x388_Den Bosch winkelstraat

Datum   : maandag 1 oktober 2018
Aanvang: 11.00 uur 
Locatie  : Expo Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE Houten.

De Expo Houten is goed bereikbaar vanaf de A27.
U kunt voor de deur gratis parkeren

Wat komt aan de orde?

Tijdens de sessie wordt aandacht besteed aan de wettelijke regels die gelden voor aankopen door consumenten in de fysieke winkel en in de webwinkel. Zowel bij ondernemers als bij consumenten zijn daarover veel misverstanden. Bovendien is het consumentenrecht enige tijd geleden ingrijpend aangepast door EU-regels. Vooral voor online verkopen hebben deze regels belangrijke en ingrijpende (financiële) consequenties voor de ondernemer.

Aan de orde komen zaken als (wettelijke) garantie, ruilen of geld terug, conformiteit, recht van retour, wie betaalt verzendkosten, retourzending van gebruikte producten, welke informatie moet ik in mijn (web)winkel verstrekken etc. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen, ook over praktijksituaties die u zelf hebt meegemaakt.  

 Wie geeft de sessie? 

De sessie wordt gegeven door mr. Arnold Koopmans. Hij is zelfstandig juridisch adviseur en voor Nederland aangewezen als begeleider van EU ConsumerLaw Ready project. Dit Europese project is speciaal gericht op het geven van voorlichting over consumentenrecht aan MKB – bedrijven.
Namens Vakcentrum is aanwezig mr. Henk van Dorst MDR. U kunt na afloop bij hem terecht met uw overige specifieke vragen op juridisch gebied.

Voor wie?

De sessie is exclusief voor alle leden van Vakcentrum. U mag uiteraard ook één of meer van uw medewerkers meenemen.   

Vakbeurs Foodspecialiteiten

Om 13.00 uur opent in het Expo gebouw de Vakbeurs Foodspecialiteiten.
U kunt deze vakbeurs direct aansluitend op de kennissessie gratis bezoeken. De vakbeurs heeft ook exposanten met non food artikelen rond tafelen en koken en naast exposanten met verse producten en delicatessen ook (exclusieve) verpakte foodproducten.

U kunt ter plekke registreren maar om wachten te voorkomen kunt u zich als bezoeker registreren door hier te klikken. U ontvangt na registratie per mail een gratis entreebewijs.

Aanmelden

U meldt zich aan voor de kennissessie Consumentenrecht door een e-mail te sturen aan reactie@vakcentrum.nl

 

 

Terug naar het nieuwsarchief