NOW nu ook toegankelijk voor verlieslatende dochterbedrijven

Dochterondernemingen die verlies lijden kunnen nu ook een beroep doen op de NOW-regeling ook als het concern als geheel (nog) geen verlies lijdt. Mede op aandringen van het Vakcentrum heeft de Tweede Kamer aan minister Koolmees gevraagd te kijken naar een versoepeling op dit punt én met succes!

In een brief aan de Tweede Kamer heeft de minister de wijziging toegelicht. U kunt de brief hier lezen.

Een van de steunmaatregelen van het Kabinet is de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW). Bedrijven die deze maanden meer dan twintig procent omzetverlies lijden, krijgen met deze regeling tot maximaal negentig procent van de loonkosten vergoed.  

Een van de zorgpunten in de NOW was de zogenaamde concernbepaling. Bij sommige concerns zijn bepaalde werkmaatschappijen geheel of gedeeltelijk stilgevallen door de coronacrisis, terwijl andere werkmaatschappijen binnen het concern voldoende omzet draaien of zelfs nog winst maken. Het concern als geheel voldoet dan niet aan het criterium van de twintig procent omzetverlies en er zou dus geen recht zijn op een uitkering uit de NOW.

Onder andere het Vakcentrum waarschuwde dat het grotendeels stilvallen van werkmaatschappijen niet altijd binnen een concern oplosbaar is en dat er dan banen verloren zullen gaan. Mede op aandringen van het Vakcentrum heeft de Tweede Kamer aan minister Koolmees gevraagd te kijken naar een versoepeling op dit punt én met succes!

Voorwaarden

Er gelden wel voorwaarden. Zo moet er een akkoord zijn over werkbehoud. Bij werkmaatschappijen met minder dan twintig werknemers moet daarvoor overeenstemming worden bereikt met een vertegenwoordiging van werknemers. Bij meer dan twintig werknemers is een akkoord met de vakbond nodig. Ook moet een concern waarvan een werkmaatschappij een beroep doet op de regeling, verklaren dat ze over 2020 geen dividend of bonussen uitkeren, of eigen aandelen inkopen. Tevens komen er extra eisen die door de accountant worden getoetst.

Deze verruiming wijzigt de hoofdwerking van de NOW niet. De NOW blijft ook voor deze werkmaatschappijen gebaseerd op het omzetverlies ten opzichte van de omzet in 2019 en de loonsom van januari 2020 of november 2019.

 

Terug naar het nieuwsarchief