Maatwerk advies over verduurzamen

Krijg maximaal €2.500 subsidie per bedrijfspand. 

Wilt u aan de slag met energiebesparing, maar bent u op zoek naar advies over de juiste stappen? Dan is de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) voor u interessant. De overheid wil hiermee mkb’ers die niet onder de wettelijke bespaarplicht vallen, dus bij een verbruik van minder dan 25.000 m3 aardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit, ondersteunen om te verduurzamen. De subsidie is vanaf 1 oktober 2021 beschikbaar.

light-bulb-2632075

Met de SVM subsidie kunt u een gespecialiseerd adviseur inhuren voor energieadvies op maat. Ook krijgt u subsidie voor de ondersteuning bij het uitvoeren van een of meer maatregelen. De kosten van de uit te voeren maatregelen zelf komen niet in aanmerking voor deze subsidie. De subsidie bedraagt 80% van de gemaakte kosten met een maximum subsidiebedrag van € 2.500 per bedrijfspand. Voorwaarde is wel dat u tenminste één maatregel uit het advies binnen 2 jaar uitvoert.

Adviesgesprek en locatiescan op maat: met subsidie geen €600 maar €120  

Samen met een onafhankelijk energieadviesbureau biedt het Vakcentrum volgens het Klimaatgerust programma energieadvies op maat. Het energieadvies zal bestaan uit een gesprek over de mogelijke maatregelen binnen uw onderneming, zoals het aanbrengen van isolatie, verwarmen met een warmtepomp en onderhoud van installaties. Ook de financiële ondersteuningsmogelijkheden en een locatiescan voor het doorrekenen van de besparingsmaatregelen komen aan bod. De kosten voor het advies inclusief maatwerkrapportage bedragen €600,- excl. btw. Met de subsidie betaalt u hiervoor echter slechts €120 excl. btw.

U betaalt eerst het volledige adviesbedrag a €600,- aan de adviseur. Bij reizen van meer dan 100 km buiten Utrecht wordt een bedrag van €100 extra in rekening gebracht. Indien u binnen twee jaar ten minste één maatregel uit het advies uitvoert en daarvan bewijs kunt overleggen, dan kunt u het subsidiebedrag zelf terugvragen bij RVO. De netto-kosten voor het maatwerkadvies bedragen dan nog €120 of €140 excl. btw. Belangstelling in het adviestraject? Neem contact op met het Vakcentrum via reactie@vakcentrum.nl.

Terug naar het nieuwsarchief