Heb jij de aansluiting nog? Vraag studenten om een frisse blik

Voor veel mkb-bedrijven is het een grote stap om de kansen van digitalisering goed te benutten. Vaak ontbreekt het aan tijd, kennis en geld. Hoe kan je als ondernemer dan toch de eerste stappen of vervolgstappen te zetten? Door deel te nemen aan het initiatief “Eerste hulp bij online retail”! Studenten verbonden aan ORM opleidingen (Ondernemerschap & Retail management) staan te popelen om MKB’ers te helpen met digitaliseringsvraagstukken. Meld je daarom nu aan en de matchmaking wordt geregeld door een Digitale werkplaats in je eigen regio. 

Zie alle ballen maar eens hoog te houden in een omgeving die constant veranderd en vernieuwd. Vooral in de digitale wereld gaan de ontwikkelingen snel. Heb jij de digitale aansluiting nog of het gevoel dat je kansen mist? Dan is het misschien tijd voor een frisse blik van de nieuwe generatie studenten.

eerste hulp bij online retail

Hoe het werkt

Als retailer kies je één van de vier vraagstukken die het beste aansluit bij de online ambities van jouw winkel. Samen met een Digitale Werkplaats in jouw regio koppelt het Retail Innovation Platform een retailer aan een student van een retail- of gerelateerde opleiding. Deze student helpt vervolgens de retailer om de stap naar digitalisering te zetten onder begeleiding van een docent.

De vraagstukken waar je uit kunt kiezen:

  1. Hulp bij online ondernemen, hoe combineer ik online met offline? Wat is nodig om rendabel online te ondernemen?
  2. Hulp bij online marketingstrategie, hoe bereik ik mijn doelgroep? En hoe verhoog ik met online activiteiten (ook) mijn winkelbezoek?
  3. Hulp bij data-gedreven ondernemen. Hoe te starten met data-digitalisering?
  4. Overige digitaliseringsvraagstukken, zelf kort te omschrijven

Wat kun je van ons verwachten?

Het resultaat dat jij als retailer mag verwachten, zijn een frisse blik en concrete en passende adviezen met betrekking tot het gekozen vraagstuk of ondersteuning bij concrete werkzaamheden.

Wat wordt er van jou als retailer verwacht?

Als retailer heb je wekelijks 1 tot 2 uur contact met de student(en) voor de begeleiding. Zo kan de voortgang en eventuele tussenproducten besproken worden en kan de student het beste resultaat neerzetten.

Praktische informatie

De studentondersteuning vindt plaats tussen maart en juli 2022. De startdatum wordt in overleg bepaald. Meer informatie? Klik dan hier.

Wees er snel bij!

U kunt zich snel en eenvoudig aanmelden door hier te klikken.

Vakcentrum is partner

Het Vakcentrum is partner in Retailinsiders.