BTW over SUP-heffing volgt product en is dus niet standaard 21%

De btw over de SUP-heffing bedraagt niet standaard 21%. Leidend is het product dat in de verpakking zit. Geldt daarvoor een ander btw-tarief dan geldt dat ook voor de SUP-Heffing. Dat heeft het ministerie onlangs bekend gemaakt. 

De btw over de SUP-heffing bedraagt niet standaard 21%. Leidend is het product dat in de verpakking zit. Geldt daarvoor een ander btw-tarief dan geldt dat ook voor de SUP-Heffing. Dat heeft het ministerie aangekondigd. 

verpakkingen

Inmiddels heeft de Belastingdienst de informatie op hun website aangepast. 

“Over de verkoop van wegwerpbekers en -bakjes moet btw worden betaald. Anders dan eerder gecommuniceerd door andere partijen, geldt hiervoor niet standaard het hoge tarief van 21%.

Leidend is het product dat in de wegwerpverpakking zit. Dit betekent dat voor de verpakking hetzelfde btw-tarief geldt als voor het product dat wordt verkocht. Wordt er bijvoorbeeld een wegwerpbeker met koffie of frisdrank verkocht? Dan moet er 9% btw worden betaald voor de wegwerpbeker: het tarief voor koffie en frisdrank. Maar wordt er bijvoorbeeld een wegwerpbeker met wijn of bier verkocht? Dan geldt dat er 21% btw voor de beker moet worden betaald: het tarief voor alcoholhoudende dranken.”