Mmm lekker werken

Lekker werken zodat de winkel op rolletjes loopt. Elke dag met plezier aan de slag. En als team gaan we ervoor: we zetten ons optimaal in voor de klant. En leveren de hoogste kwaliteit. Nu en in de toekomst.

mmm lekker werken is het programma dat is gericht op de toekomst. Hoe zorgen we ervoor dat ondernemers en medewerkers met plezier aan het werk gaan en blijven.

De vele veranderingen in de maatschappij en de branche maken dat ondernemers en medewerkers Meester in hun vak moeten zijn, Mentaal en fysiek fit zijn en kunnen Meebewegen; De drie M’s van het programma mmm lekker werken.

Het programma mmm lekker werken is gericht op het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van ondernemers en medewerkers in de levensmiddelendetailhandel.

Daarbij is een goede analyse het uitgangspunt. Zoals de Kosten Baten Analyse Duurzame Inzetbaarheid (KOBA-DI). Deze, door TNO ontwikkelde analyse maakt inzichtelijk hoe en hoeveel winst er te behalen is op de arbeidsproductiviteit en met goed personeelsbeleid.

Mmm lekker werken is een activiteit van de Stichting 3xM Levensmiddelen. In deze stichting werkt het Vakcentrum samen met CNV Vakmensen en FNV Handel.

Voor meer informatie over mmm lekker werken of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het programmabureau van mmm lekker werken:

Telefoon (0348) 41 97 71
info@mmmlekkerwerken.nl
www.mmmlekkerwerken.nl

“Ik ben een neutrale Spar-ondernemer met een groeiend personeelsbestand. Verder komen met de organisatie en zelf leren, dat moeten we meer doen. De noodzaak is mij duidelijk. Het is goed om over duurzame inzetbaarheid na te denken. Als je mensen en jijzelf als ondernemer duurzaam inzetbaar zijn, kun je de toekomst positief tegemoet.  Het instrument Kosten Baten Analyse Duurzame Inzetbaarheid (KOBA-DI) en het programma zullen mij en mijn medewerkers helpen”

S. Boer van Versmarkt Boer, Kloetinge.

“Wat mij aanspreekt aan de KOBA-DI is dat je met je neus op de feiten wordt gedrukt. Je bent gedwongen bewuster na te denken. Een voorbeeld hiervan is: welke medewerkers zijn er mantelzorger? Als je daarbij stil staat en dat weet, dan kun je hier aandacht voor geven en wellicht zelfs maatwerk afstemmen. Ook helpt de analyse bij het voorkomen van verloop en geeft het concrete aanknopingspunten om een nog betere werkgever te zijn. Ik ken mijn winkel en personeel goed, maar de KOBA-DI geeft mij toch weer extra focus. Zo kunnen wij onze kennis over bepaalde producten en diensten nóg verder vergroten.”

R. Schot van Jumbo Schot in Nieuwerkerk