Mmm lekker werken

Lekker werken zodat de winkel op rolletjes loopt. Elke dag met plezier aan de slag. En als team gaan we ervoor: we zetten ons optimaal in voor de klant. En leveren de hoogste kwaliteit. Nu en in de toekomst.

mmm lekker werken is het programma dat is gericht op de toekomst. Hoe zorgen we ervoor dat ondernemers en medewerkers met plezier aan het werk gaan en blijven.

De vele veranderingen in de maatschappij en de branche maken dat ondernemers en medewerkers Meester in hun vak moeten zijn, Mentaal en fysiek fit zijn en kunnen Meebewegen; De drie M’s van het programma mmm lekker werken.

Het programma mmm lekker werken is gericht op het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van ondernemers en medewerkers in de levensmiddelendetailhandel.

Daarbij is een goede analyse het uitgangspunt. Zoals de Kosten Baten Analyse Duurzame Inzetbaarheid (KOBA-DI). Deze, door TNO ontwikkelde analyse maakt inzichtelijk hoe en hoeveel winst er te behalen is op de arbeidsproductiviteit en met goed personeelsbeleid.

Workshop Het Goede Gesprek

Weten wat medewerkers nodig hebben om lekker te werken, optimaal productief te zijn en met plezier te werken, nu en in de toekomst, is van groot belang voor het succes van de winkel. Dit betekent dat je als leidinggevenden goed moet luisteren naar je medewerkers. In gesprek gaan over het werk, over meebewegen met de nieuwe ontwikkelingen, over ambities en de toekomst. Hoe voer je een goed gesprek over deze punten? Hoe pak je dit structureel aan als leidinggevende? 

Doel
Na het volgen van de workshop weten leidinggevenden op welke manier zij het goede gesprek kunnen voeren en hoe zij dat structureel kunnen blijven doen. Zij leren alle belangrijke thema’s om lekker te werken in een gesprek aan bod te laten komen en hebben inzicht in de manieren om hierover concrete afspraken te maken.

Onderwerpen die aan bod komen in de workshop Het Goede Gesprek

  • Definiëring. Wat is een goed gesprek
  • Wat zijn de ingrediënten van een goed gesprek
  • Verschillende communicatieniveaus
  • Gesprekstechnieken
  • Structureel inbedden van het Goede Gesprek in de organisaties

Resultaat van de workshop

  • Deelnemers weten wat de ingrediënten zijn van een goed gesprek
  • Deelnemers hebben kennis van de gesprekstechnieken en hebben hiermee geoefend
  • Deelnemers kennen de verschillende niveau’s van communicatie
  • Deelnemers hebben concrete voorbeelden van het structureel inbedden van goede gesprekken in de organisatie
  • Deelnemers hebben een concreet actiepunt waar ze direct mee aan de slag kunnen

Doelgroep

De workshops worden gegeven aan leidinggevenden met minimaal 2 jaar ervaring als leidinggevende.

Data en aanmelden voor de workshop Het Goede Gesprek

Via de agenda ziet u de verschillende data waarop de workshop gegeven wordt. Dan kunt u zich ook aanmelden.

 

Mmm lekker werken is een activiteit van de Stichting 3xM Levensmiddelen. In deze stichting werkt het Vakcentrum samen met CNV Vakmensen en FNV Handel.

Voor meer informatie over mmm lekker werken of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het programmabureau van mmm lekker werken:

Telefoon (0348) 41 97 71
info@mmmlekkerwerken.nl
www.mmmlekkerwerken.nl

“Ik ben een neutrale Spar-ondernemer met een groeiend personeelsbestand. Verder komen met de organisatie en zelf leren, dat moeten we meer doen. De noodzaak is mij duidelijk. Het is goed om over duurzame inzetbaarheid na te denken. Als je mensen en jijzelf als ondernemer duurzaam inzetbaar zijn, kun je de toekomst positief tegemoet.  Het instrument Kosten Baten Analyse Duurzame Inzetbaarheid (KOBA-DI) en het programma zullen mij en mijn medewerkers helpen”

S. Boer van Versmarkt Boer, Kloetinge.

“Wat mij aanspreekt aan de KOBA-DI is dat je met je neus op de feiten wordt gedrukt. Je bent gedwongen bewuster na te denken. Een voorbeeld hiervan is: welke medewerkers zijn er mantelzorger? Als je daarbij stil staat en dat weet, dan kun je hier aandacht voor geven en wellicht zelfs maatwerk afstemmen. Ook helpt de analyse bij het voorkomen van verloop en geeft het concrete aanknopingspunten om een nog betere werkgever te zijn. Ik ken mijn winkel en personeel goed, maar de KOBA-DI geeft mij toch weer extra focus. Zo kunnen wij onze kennis over bepaalde producten en diensten nóg verder vergroten.”

R. Schot van Jumbo Schot in Nieuwerkerk