Etikettering & Allergenen

De Europese Verordening Productinformatie is bedoeld om de leesbaarheid van het etiket te verbeteren en de consument beter te informeren. Op basis van deze nieuwe regelgeving moeten consumenten een goede voedselkeuze kunnen maken, met aandacht voor gezondheid, veiligheid, herkomst en milieu. 

Informatiebulletin

Wilt u weten wat de regelgeving precies inhoudt? Download dan het Vakcentrum Informatiebulletin dat wij speciaal hebben samengesteld voor onze leden.

Online training Allergenen

In samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is ook een online training ontwikkeld over allergenen. Ondernemers en medewerkers kunnen deze 'Training Allergenen' gratis volgen en daarmee hun kennis over allergenen verbeteren, om zo klanten met een allergie goed te kunnen informeren.

Voorbeeldbordjes allergeneninformatie

In de winkel moet aangegeven worden waar informatie over allergenen beschikbaar is. Plaats hiervoor een bordje in u winkel. Hier treft u een aantal voorbeeldbordjes aan met allergeneninformatie: Voorbeelden 1 tot en met 4.

IMG_7047 - bijgesneden

Relevante producten en tools