Belangenbehartiging

Ondernemerschap is onze passie. Het Vakcentrum staat als geen ander voor het zelfstandig ondernemerschap en behartigt op alle bestuurlijke niveaus de belangen van zelfstandige ondernemers en franchisenemers. Zelfstandige ondernemers maken het verschil en geven met hun onderscheidende vermogen kleur aan het Nederlandse winkellandschap. Dat weten wij bij het Vakcentrum als geen ander.

Uw belang is ons belang

Het Vakcentrum is daarin uniek. En doordat wij onafhankelijk van welke organisatie dan ook opereren, staat bij ons altijd het belang van de zelfstandige ondernemer voorop. Dat is fijn om te weten. Onze inspanningen zijn niet voor niets. Zo ligt er inmiddels een voorstel om de Nederlandse Franchise Code (waar het Vakcentrum een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd) wettelijk te verankeren. Banken schrijven pinbetalingen sneller bij, ook in het weekend. Een belangrijk succes is ook de verlaging van de sectorpremie. Hierdoor besparen ondernemers duizenden euro’s op hun loonsom. Blader door het Jaarverslag.

Het beste advies

Als zelfstandige ondernemer neemt u zelf beslissingen. Dat is uw kracht. Niemand kent uw marktgebied, klanten en medewerkers beter dan u. Natuurlijk staat u er wat ons betreft niet alleen voor. Vakcentrum Bedrijfsadvies ondersteunt u in uw ondernemerschap. Met degelijk, betrouwbaar en relevant advies. Zodat u het beste uit uw bedrijf haalt.

Kenniscentrum

Vakcentrumleden staat een schat aan specifieke branchekennis ter beschikking. Deze kan worden geraadpleegd via Ledennet op deze website. Maar wij delen onze kennis ook via het magazine VakcentrumNieuws, de vakbladen Lekkernijver, Gemengde Branche en Speelgoed & Hobby en de ledennieuwsbrief Vakcenturm NieuwsPortaal. Wilt u meer weten over een bepaald onderwerp? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Zodat u uw beslissingen weloverwogen kunt nemen, op basis van de juiste informatie. Een prettige gedachte!

Het Vakcentrum is de onafhankelijke belangenbehartiger en bewezen partner van zelfstandige detaillisten in food, non-food, fast moving consumer goods en franchisenemers.