Omnichannel ondernemen

Het winkel- en koopgedrag van consumenten verandert in hoog tempo. Steeds meer consumenten doen hun aankopen thuis, achter de computer. Dat heeft gevolgen voor zelfstandige ondernemers. Zij moeten aansluiten bij deze ontwikkeling en gebruikmaken van de nieuwe technologieën. Niet achteroverleunen en wachten op wat komen gaat, maar proactief inspelen op de digitalisering. Vakcentrumleden die hun digitale basis op orde willen brengen, kunnen gebruikmaken van zes praktische e-learningmodules.

Of doorloop het e-learning pakket Sterker online ondernemen, speciaal voor ondernemers met een fysieke winkel die hun eerste stappen in het online ondernemen hebben gezet óf gaan zetten en die stoeien met de uitdaging hun online kanaal verder uit te bouwen en rendabel te maken. Er is veel aandacht voor lokale zichtbaarheid, activiteit en samenwerking.

Gelijk speelveld voor offline en online retail

Ondertussen is het Vakcentrum achter de schermen druk bezig om een gelijk speelveld te creëren voor fysieke en online winkels. De integratie van de fysieke en online verkoop is zo vergevorderd, dat het verschil in regelgeving begint te knellen. Het Vakcentrum vindt samen met Detailhandel Nederland dat winkeliers geen concurrentienadeel mogen ondervinden door dit verschil. Ook zou voor goederen en diensten die in  soort gelijk zijn hetzelfde belastingtarief moeten gelden. Het Vakcentrum is voorstander van digitalisering, maar vindt wel dat er een gelijk speelveld moet zijn.

Omnichannel retailing

Bij omnichannel retailing ligt de focus op de complete merkbeleving van de klant. Uw klanten komen niet meer alleen bij u ín de winkel. Ze winkelen ook via de website, 's ochtends onderweg op de telefoon, overdag op hun pc en 's avonds op de bank met de tablet. En ze verwachten op ieder moment met ieder medium te vinden wat ze zoeken. Een hele uitdaging mogen we gerust zeggen. Als partner in ShoppingTomorrow biedt het Vakcentrum haar leden inzicht in hoe zij hun winkel als merk kunnen profileren in een omnichannel retailwereld. ShoppingTomorrow is het platform waar retailers gezamenlijk de ontwikkelingen van consumentengedrag, technologie en de (internationale) markt verkennen en tot concrete acties komen om hun eigen concurrentiepositie en die van Nederland te verbeteren. Allemaal zaken waar een ondernemer wat aan heeft! Lees meer over omnichannel ondernemen en Big Data Analytics.

10-06-2021

Relevante producten en tools