SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Woerdman Kookkado in Gouda ontvangt GIA Netherlands 2019-2020

19 november 2019

Aan Woerdman Kookkado in Gouda is de Global Innovation Award - Netherlands 2019-2020 (GIA) uitgereikt, de Amerikaanse prijs voor ‘excellent retailing’. Het bijbehorende certificaat is dinsdagmiddag 19 november overhandigd aan Gertjan Woerdman en Monique Woerdman en hun dochter Maud Woerdman, in hun winkel aan de Markt 9 in Gouda. In maart 2020 strijden zij in Chicago, met circa 30 andere ‘national winners’, om één van de vijf ‘Global Honoree Awards’.

In 2017 verplaatste Woerdman Kookkado, sinds 1953 gevestigd in Gouda, haar winkel op de Markt naar een twee keer zo groot pand even verderop. Deze nieuwe winkel (Markt 9) biedt meer mogelijkheden om zich als hét Goudse kookwalhalla voor de hobbykok te profileren. De winkel is laagdrempelig van opzet, heeft een minimalistisch en strak interieur en nodigt uit om gezellig rond te kijken. Regelmatig vinden er kookdemonstraties plaats. Het kook- en keukengerei, serviesgoed, glaswerk en de food-producten komen door de ruim opgezette presentaties goed tot hun recht en bieden de klant veel keus. Sommige collecties, zoals de bakproducten, werden verder uitgebreid naar vijftien strekkende meter. De food-afdeling, met veel thee (zelf scheppen!), koffie, olie en azijn en aanverwante producten, is eveneens vergroot en zorgt voor interactie tussen food en non-food.

In Woerdman’s concept draait alles om beleving, service, uitleg, kookdemonstraties en dus het prikkelen van de zintuigen. In een tijd dat veel winkels last hebben van online verkopen, heeft Woerdman Kookkado daar een uitstekend antwoord op gevonden. De nieuwe winkel blijkt een schot in de roos: in korte tijd steeg de omzet in Gouda significant!

Over de GIA
De Global Innovation Award (GIA) is in 1999 in het leven geroepen door de Amerikaanse International Housewares Association en is een bekroning voor detailhandelsbedrijven die zich op een bijzondere wijze onderscheiden in de markt van kook- en keukengerei, tafelen en cadeaus. Ook is de GIA bedoeld als een signaal aan andere detaillisten om zich op een unieke wijze in de markt te profileren. Aan de GIA doen circa 30 landen mee van over de hele wereld, die ieder één ‘national winner’ selecteren. Zij strijden in maart 2020 in Chicago, tijdens de Inspired Home Show, 

om één van de vijf ‘Global Honoree Awards’. Om voor deze ‘best of the best’-award in aanmerking te komen, maken alle ‘national winners’ een portfolio over hun bedrijf, die door een internationale vakjury wordt beoordeeld. Daarbij wordt vooral gelet op het concept, service, innovatie, personeelsbeleid en visual merchandising.

De Global Innovation Award – Netherlands wordt georganiseerd door Vakblad Gemengde Branche en gesponsord door: