Branche-Event Foodspecialiteiten

Ieder voorjaar organiseert de Stichting Foodspecialiteiten Nederland een spetterend Branche-Event Foodspecialiteiten voor ondernemers met een speciaalzaak. In 2019 is dat op maandagavond 1 april.

Foto Comp

Wie wordt in 2019 Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak, Nederlands Beste Foodspecialist Wijn of Nederlands Beste Foodspecialist Chocolade, Noten, Koffie/Thee?

De zoektocht naar Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak, Nederlands Beste Foodspecialist Wijn en Nederlands Beste Foodspecialist Chocolade, Noten, Koffie/Thee van 2019 is gestart. Het juryteam, bestaande uit een consumentenjurylid en twee deskundigenjuryleden, bezoekt in januari/februari alle deelnemende winkels die gecertificeerd zijn. De uitkomsten van de bezoeken bepalen wie de finalisten per categorie worden. 

Na een tweede juryronde worden de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten op maandag 1 april 2019.

Onafhankelijke jury-boordeling

De deskundigenjury beoordeelt de winkels onder meer op hun visie op het vak en de branche, het ondernemings- en winkelmanagement, het vakmanschap, voorlichting richting klant en de performance van de winkel. De consumentenjury bezoekt de winkel en beoordeelt het aanbod, de winkeluitstraling en de behandeling in de winkel. Uiteraard maakt de consumentenjury zich niet bekend in de winkel.