Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk de webversie

Corona-actua 11

24-03-2020 14.30 uur

 

Protocol Verantwoord winkelen

Het veiligheidsprotocol zoals dat gisteravond is aangekondigd, kunt u hier inzien. Het is van groot belang dat u de maatregelen uit het protocol zo snel en adequaat mogelijk doorvoert. Alleen bij voldoende naleving van het protocol kunnen winkels open blijven. Aanvullend materiaal wordt vanmiddag separaat gemaild.

Limiet contactloos pinnen verhoogd

Consumenten kunnen vanaf deze week aan de kassa per betaling tot en met 50 euro zónder pincode contactloos afrekenen, met een bankpas, smartphone of wearable. Tot nu toe moest bij een contactloze betaling boven 25 euro altijd de pincode op de betaalautomaat worden ingevoerd. Deze zogeheten transactielimiet wordt dus tijdelijk verhoogd naar 50 euro. Daar hoeven consumenten en ondernemers zelf niets voor te doen, het wordt volledig automatisch ingevoerd.

Klanten die contactloos betalen, hoeven voorlopig minder vaak een betaalautomaat aan te raken. Zo willen banken en leveranciers van betaalautomaten een bijdrage leveren aan de strijd tegen de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus.

Voor deze wijziging van de transactielimiet worden Nederlandse betaalautomaten automatisch op afstand aangepast. Naar verwachting zal de nieuwe transactielimiet op woensdag 25 maart actief zijn op ruim driekwart van alle Nederlandse betaalautomaten.

Op de website www.pin.nl is materiaal beschikbaar om uw klanten op de nieuwe limiet te wijzen en vooral aan te sporen contactloos te betalen.

Snel van start met online bestellingen

Nu het bezoek van de fysieke winkel steeds meer wordt beperkt, kan het opzetten van een webwinkel een mogelijke oplossing zijn. Op onze site vindt u enkele aanbieders die u daarbij van dienst kunnen zijn.

 

Actuele informatie steeds op de website


De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

 

Vragen? Neem contact op.


Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004