Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk de webversie

Corona-actua 16

29-03-2020

 

Regeling TOGS verbreed

Vindt u dat u er ook recht op heeft, meld dat dan!

Dankzij de inzet van het Vakcentrum en collega-brancheorganisaties kunnen groepen ondernemers in de non-food-sector, waaronder winkeliers, vanaf maandag 30 maart 2020 ook gebruik maken van de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS). Het betreft een eenmalige gift van 4.000 euro. Ondernemers in de non-food branches kunnen weliswaar openblijven, maar zien hun inkomsten sterk teruglopen door de noodzaak van social distancing.

De discussie over welke branches wel en welke niet gebruik kunnen maken van de 4.000 euro noodmaatregel wordt nog steeds gevoerd. Food wordt momenteel helemaal niet genoemd, omdat men van mening is dat het daar allemaal goed gaat. Wij hebben aangegeven dat elk bedrijf dat getroffen is, gebruik moet kunnen maken van de regeling, of het nu gaat om food of non-food.

Het Vakcentrum constateert dat er nog branches zijn die, ten onrechte, buiten de regeling vallen. Deze branches zitten in ieder geval in de non-food, maar ook deels in de food. Het Vakcentrum is hierover de discussie aangegaan.

Op dit moment wordt een lijst van SBI-codes opgesteld. De instantie die de regeling uitvoert (RVO), inventariseert momenteel de aanvragen en welke branches (SBI-codes) in aanmerking kunnen komen.

Oproep

Wanneer u - ongeacht uw branche - recht denkt te hebben op de regeling is het dus belangrijk dat u juist nu al een signaal afgeeft via:

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/signaal-ontbrekende-sbi-codes-wssl

Wij roepen elke ondernemer die in aanmerking komt (ongeacht branche) zich via bovenstaande link kenbaar te maken. Alhoewel non-food is genoemd als een 'branche' die in aanmerking komt, is het ook voor deze ondernemers raadzaam zich nu al te melden. Non-food is een dusdanig breed begrip dat een verdere definiëring wellicht tot uitsluitingen kan leiden. Voor food vinden wij een beperking tot degenen die daadwerkelijk verlies leiden voorstelbaar.

Vanzelfsprekend zijn wij in discussie. Uw reactie is nu daarom zeer belangrijk.

 

Actuele informatie steeds op de website


De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004