Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk de webversie

Corona Actua 25

09-04-2020

 

Rekenmodellen NOW-regeling nu online

Het Vakcentrum heeft rekenmodellen ontwikkeld waardoor u snel en gemakkelijk kunt uitrekenen of u in aanmerking komt voor subsidie in het kader van de NOW-regeling. Er zijn twee rekenmodellen beschikbaar, voor maandloners en vier-weken-loners. Klik hier om naar de rekenmodellen te gaan en hier voor meer algemene informatie over de NOW.

Het uitkeringsproces lijkt overigens voorspoedig te verlopen, zo blijkt uit reacties van diverse leden die maandag direct een beroep deden op de NOW-regeling en vanochtend het eerste voorschot op de bankrekening hadden staan.

Blijf alert op het risico van overvallen

Er zijn toenemende zorgen over overvalrisico's. Sluiting van de grens met Duitsland kan ertoe leiden dat bendes uit Utrecht en Amsterdam (de zogenaamde Audi-bendes) die actief zijn in Duitsland, hun ‘werkterrein’ naar Nederland verleggen. Het aantal overvallen loopt op en de banken hebben als gevolg daarvan al moeten besluiten om een groot deel van de geldafstortautomaten helemaal te sluiten en de resterende automaten om 18.30 uur te sluiten en leeg te halen. Wij hebben u daarover afgelopen dinsdag al geïnformeerd. Dit kan echter voor de winkelier waar nog wel contant geld wordt geaccepteerd, een extra veiligheidsrisico opleveren.

In de aanloop naar Pasen daarom dit dringende advies voor u en uw medewerkers:

  • wees extra alert op verdachte omstandigheden. Mensen worden geacht thuis te blijven en zeker types die bij winkels rondhangen moeten direct worden gemeld bij de politie;
  • winkels die een geldautomaat hebben staan, kunnen overwegen om deze (tijdelijk) buiten werking te stellen;
  • het stimuleren van pinnen behoeft geen betoog.

Verbreding TOGS uiterlijk vanaf 15 april open

Gisteren hebben wij u kunnen melden dat gelukkig meer bedrijven van de TOGS-regeling gebruik kunnen maken. Wij hebben ook gemeld dat deze ‘toegevoegde’ bedrijven zich vanaf uiterlijk 15 april daarvoor kunnen aanmelden. Toch was dat nog niet voor iedereen duidelijk. Bekijk hier de Corona Actua 24A van gisteren met het bericht over de uitbreiding van de TOGS-regeling. Kijk hier waaraan u moet voldoen om gebruik te kunnen maken van de TOGS.

 

Actuele informatie steeds op de website

De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004