Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk de webversie

01-05-2020 15.45 uur
Corona Actua 35

Steunakkoord huur nader uitgelegd

Na intensieve onderhandelingen is onlangs een Steunakkoord getekend tussen de retailers en de vastgoedsector. Het Steunakkoord is een bodemafspraak die ruimte biedt voor maatwerkoplossingen per retailer, per verhuurder en per locatie.

Als nadere toelichting op het akkoord is een overzicht van vragen en antwoorden opgesteld. Met vragen als:

  • Op welke periode heeft dit Steunakkoord betrekking?
  • Hoe is de huuropschorting vormgegeven?
  • Geldt het Steunakkoord alleen voor winkels die open zijn/gaan?
  • Moeten retailers inzicht geven in de omzet?

U vindt hier de tekst van het Steunakkoord en de volledige lijst met vragen en antwoorden. U vindt op onze website ook een voorbeeldbrief die u naar uw verhuurder kunt sturen om uitstel of kwijtschelding van huur te vragen.

De vragen die openstonden over de toekomst, zijn niet allemaal beantwoord. Het mag echter niet verbazen dat samenwerken met de andere partijen niet altijd gemakkelijk gaat en het vinden van consensus over interpretatie een oefening op zichzelf is. De toekomstige oplossingen worden besproken in de gesprekken die de komende vier weken volgen.

Enquête ervaringen met verhuurders

Wij horen graag uw bevindingen van de afgelopen tijd met betrekking tot uw gesprekken met de verhuurder. Het invullen van deze vragenlijst kost u slechts enkele minuten. Uw informatie is van groot belang voor het voortzetten van onze gesprekken met de vastgoed-koepelorganisaties.  

Wij waarderen het als u deze vragenlijst vandaag nog zou willen beantwoorden. U kunt dit tot uiterlijk vrijdag 8 mei doen. Alvast dank!

Klik hier om te starten!

Maak gebruik van de diverse regelingen!

Vraagt u zich af of u in aanmerking komt voor een van de regelingen (TOGS, NOW, TOZO etc) of wilt u meer weten over de voorwaarden, neem dan contact op met Vakcentrum Bedrijfsadvies via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

Onze adviseurs nemen graag met u de mogelijkheden door. Op de pagina www.vakcentrum.nl/corona vindt u de diverse regelingen en checklists en plannen van aanpak die u kunnen helpen bij het aanvragen.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
Actuele informatie steeds op de website

De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

Volgt u ons al?

Naast onze digitale nieuwsbrieven, ‘Corona Actua’ en de informatie op www.vakcentrum.nl/corona houden wij u ook via onze social media kanalen op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Volgt u ons al?

Klik hier om Vakcentrum te volgen op Facebook
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Instagram
Klik hier om Vakcentrum te volgen op LinkedIn
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Twitter

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004