Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk hier de webversie

26-05-2020
Corona Actua 45

 

Zorg over reikwijdte steunmaatregelen

Na de presentatie van het tweede noodpakket vorige week woensdag krijgen we veel vragen binnen van ondernemers die zich afvragen of ze nu wél in aanmerking komen voor steun. Het gaat dan veelal om bedrijven die op grond van hun SBI-code geen aanspraak konden maken op de TOGS en vrezen dat ze nu ook buiten de boot van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TLV) vallen. Dat is ook onze zorg, die wij al diverse malen hebben geuit bij de verschillende ministeries en bewindspersonen van EZK. Het kan niet zo zijn dat bedrijven die nauwelijks nog omzet hebben, níet voor de TLV in aanmerking komen.

Vanmiddag stemt Tweede Kamer over motie over TOGS en SBI-codes

Vanmiddag  komt de Tweede kamer bij elkaar om te stemmen over diverse moties, waaronder die over de toepassing TOGS en de SBI codes.

Debat over ontslagboete Now

Donderdag debatteert de Tweede Kamer over het tweede noodpakket. Voor de vakbonden blijft het schrappen van de ontslagboete in de NOW een heikel punt, dat ze lijken te willen koppelen aan het overleg over de pensioenen. In de Stichting van de Arbeid werken de koepelorganisaties aan een gezamenlijke verklaring over de toekomst van het pensioenstelsel en ze willen hier snel, vóór het Kamerdebat donderdag, mee naar buiten. Voor ons is van groot belang dat de Kamer zich donderdag ook buigt over een mogelijke oplossing voor de problemen die we zien met de TLV: sectoren die er (deels) ten onrechte buiten vallen. Met onvoldoende steun dreigen deze bedrijven alsnog onnodig onderuit te gaan, terwijl de periode waarin extra steun nodig is, in veel gevallen is te overzien.

Samenvatting steunpakket 2.0

Op onze website vindt u een samenvatting van het nieuwe steunpakket met de belangrijkste veranderingen.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
Actuele informatie steeds op de website

De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

Volgt u ons al?

Naast onze digitale nieuwsbrieven, ‘Corona Actua’ en de informatie op www.vakcentrum.nl/corona houden wij u ook via onze social media kanalen op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Volgt u ons al?

Klik hier om Vakcentrum te volgen op Facebook
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Instagram
Klik hier om Vakcentrum te volgen op LinkedIn
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Twitter

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004