Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk hier de webversie

05-06-2020
Corona Actua 49

 

Meer kredietruimte door schrappen verpandingsverbod?

Zoals u wellicht gehoord heeft, wil Minister Dekker van Rechtsbescherming een streep zetten door het verpandingsverbod voor vorderingen die bedrijven hebben. Met het schrappen van het verbod ontstaat naar schatting 1 miljard euro extra kredietruimte voor met name het mkb. Minister Dekker heeft het wetsvoorstel woensdag naar de Tweede Kamer gestuurd.
Om extra financiering mogelijk te maken heeft het Kabinet ook al de borgstelling midden- en kleinbedrijf (BMKB)-regeling verruimd. Als u extra financiering nodig heeft kan het beter zijn om van de BMKB-gebruik te maken. Dan staat de overheid garant. Wilt u advies hierover neem dan contact op met Vakcentrum Bedrijfsadvies (0348) 41 97 71.

Tips voor een voor iedereen toegankelijke anderhalvemetersamenleving

Meer dan 2 miljoen Nederlanders hebben een beperking. De 1,5-metermaatregelen kunnen voor mensen met een beperking onbedoeld obstakels opleveren en hun zelfstandigheid aantasten. Het programma MKB Toegankelijk, waarin het Vakcentrum participeert, geeft praktische en toegankelijke 1,5 meter tips. Lees meer

NOW 1.0 sluit vandaag, aanvragen NOW 2.0 vanaf 6 juli

De regeling NOW 1.0 sluit vandaag. Vanaf 6 juli kan een beroep gedaan worden op NOW 2.0. Op onze site informeren wij u over de verschillen, mede aan de hand van enkele rekenvoorbeelden.
Wilt u meer weten over NOW en het aanvragen daarvan, neem dan contact op met Vakcentrum Bedrijfsadvies.

Zijn de zelfbedieningsgroothandel inmiddels weer gesloten voor consumenten?

Ja, mede op aandringen van het Vakcentrum is destijds afgesproken dat de zelfbedieningsgroothandels weer zouden sluiten op het moment dat de horeca weer open zou gaan. Dus zijn inderdaad vanaf 1 juni de groothandels weer alleen open voor ondernemers met een klantenkaart van de betreffende groothandel. Mocht bij u een groothandel consumenten nog toelaten horen wij dat graag. Stuur dan een bericht aan reactie@vakcentrum.nl.

Buitenlandse toeristen deze zomer weer welkom in Nederland

Buitenlandse toeristen uit landen met vergelijkbare of lagere gezondheidsrisico’s dan in ons land zijn deze zomer welkom in Nederland. Uiteraard moeten zij zich houden aan alle Nederlandse maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Een reservering van een vakantieverblijf is verplicht. Nederland heeft met alle andere Schengenlanden en het Verenigd Koninkrijk samen de grenzen gesloten voor mensen van buiten Europa die geen essentiële reis maken. Dit inreisverbod geldt tot en met 15 juni 2020.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
Actuele informatie steeds op de website

De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

Volgt u ons al?

Naast onze digitale nieuwsbrieven, ‘Corona Actua’ en de informatie op www.vakcentrum.nl/corona houden wij u ook via onze social media kanalen op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Volgt u ons al?

Klik hier om Vakcentrum te volgen op Facebook
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Instagram
Klik hier om Vakcentrum te volgen op LinkedIn
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Twitter

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004