Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk hier de webversie

09-06-2020
Corona Actua 50

 

Vakantie: ons advies met betrekking tot buitenlandse reizen

Nu de overheid voor enkele landen vakantiereizen weer ‘vrij’ geeft, is het goed om uw medewerkers te informeren over de keuze van een eventuele vakantiebestemming en de mogelijke gevolgen. U kunt daarvoor onderstaande tekst gebruiken:

De overheid heeft aangegeven dat vakantie naar het buitenland in beperkte mate mogelijk is. Toch is het juist in deze bijzondere periode van belang een goede afweging te maken met betrekking tot je vakantiebestemming.

Kies je vakantiebestemming verstandig

Indien je voor een buitenlandse bestemming kiest loop je, door corona, extra risico’s. Het kan zijn dat je onverhoopt het land niet uit mag als je terug wilt naar Nederland, je kunt bij terugkomst in Nederland verplicht worden tot quarantaine of jij of een van je reisgenoten wordt zelfs ziek.

We bekijken dan de situatie per geval, maar de gevolgen hiervan kunnen juridisch voor jouw eigen rekening en risico komen. Kijk dus nog voor je vertrek goed naar de situatie op jouw bestemming.

Reisadviezen www.nederlandwereldwijd.nl

Wil je meer informatie over de situatie in de diverse vakantielanden kijk dan op www.nederlandwereldwijd.nl. Daar vind je de reisadviezen van de Rijksoverheid.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
Vragen over het opnemen of doorschuiven van verlof?

Heeft u vragen over vakantie of verlof, bijvoorbeeld omdat een medewerkers zijn of haar  vakantie wil doorschuiven, neem dan contact op met Vakcentrum Bedrijfsadvies., tel. (0348) 41 97 71.

Wetsvoorstel: betaaltermijn van grootbedrijf aan mkb van 60 naar 30 dagen

Grote bedrijven moeten de rekeningen van hun mkb-leveranciers sneller gaan betalen: niet meer binnen 60, maar binnen 30 dagen. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) werkt samen met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) aan een wetswijziging om de betaaltermijn van een grootbedrijf aan het mkb te halveren.

Volgens het kabinet moeten veel mkb-ers te lang wachten op hun geld. Dat kan met name nu in de moeilijke economische periode die door het coronavirus is ontstaan problemen geven.

 

Actuele informatie steeds op de website

De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

Volgt u ons al?

Naast onze digitale nieuwsbrieven, ‘Corona Actua’ en de informatie op www.vakcentrum.nl/corona houden wij u ook via onze social media kanalen op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Volgt u ons al?

Klik hier om Vakcentrum te volgen op Facebook
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Instagram
Klik hier om Vakcentrum te volgen op LinkedIn
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Twitter

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004