Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk hier de webversie

25-06-2020
Corona Actua 53

 

Let op TOGS sluit morgen, juiste aanmelding ook belangrijk voor TVL

 

Veel ondernemers hebben gebruik gemaakt van de TOGS regeling (compensatie van € 4.000,-). Deze regeling wordt opgevolgd door de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

De TOGS regeling kan nog tot uiterlijk vrijdag 26 juni 2020 tot 17.00 uur worden aangevraagd via de website van de RVO

Ondernemers die in aanmerking zijn gekomen voor de TOGS regeling kunnen straks ook een beroep doen op de TVL (indien ze aan de voorwaarden van de TVL voldoen). Is de TOGS uitkering voor u geweigerd omdat u niet de juiste SBI code had dan moet u ermee rekening houden dat er ook geen aanspraak gemaakt kan worden op de TVL.

Ten onrechte geen TOGS?
Als u meent ten onrechte niet aanmerking te komen voor de TOGS regeling dan is ons dringende advies vandaag of uiterlijk morgen voor 17.00 uur te melden bij RVO dat u ten onrechte bent uitgesloten voor de TOGS regeling. Dat kunt u doen via deze link (melding niet aansluitende SBI-code).

De ondernemers die bezwaar hebben gemaakt tegen afwijzing van de TOGS vanwege een onjuiste SBI code kunnen binnenkort een brief verwachten waarin wordt aangegeven of ze al dan niet alsnog voor TOGS in aanmerking komen.

Nog geen TOGS straks wel TVL, dan ook SBI-code controleren
Het is verstandig na te kijken of uw SBI-code aanspraak maakt op TOGS ondersteuning ook al heeft u de TOGS niet aangevraagd. Mogelijk wilt u namelijk wel de TVL aanvragen en dan moet u wel de juiste SBI-code hebben. Wordt aangegeven dat u niet voor TOGS in aanmerking komt omdat u niet de juiste SBI-code hebt, ook dan is het verstandig via deze link een melding te doen.

Zodra er meer bekend is over de TVL wordt u uiteraard geïnformeerd.

 

De verschillen tussen NOW 1.0 en NOW 2.0

Vandaag wordt de nieuwe NOW-regeling met daarin de voorwaarden van deze subsidie uit het twee noodpakket gepubliceerd. Bedrijven kunnen naar verwachting vanaf 6 juli de subsidie aanvragen bij het UWV. Wij hebben vast de verschillen tussen NOW 1.0 en NOW 2.0 voor u samengevat.

Heeft u vragen over de diverse steunmaatregelen neem dan contact op met Vakcentrum Bedrijfsadvies (0348) 41 97 71 of advies@vakcentrum.nl

 
Waddenveren mogen capaciteit verhogen

Het Vakcentrum heeft onlangs aangedrongen op een verhoging van de capaciteit van de Waddenveren. Op verzoek van eiland-ondernemers hebben wij een brief geschreven aan de ministers Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en De Jong (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en staatssecretaris Keijzer Economische Zaken en Klimaat). De beperkte veercapaciteit leidde tot het achterblijven van toerisme en daardoor omzetverliezen op de eilanden.

Gisteren werd bekend dat de Waddenveren inderdaad de capaciteit kunnen verhogen, net als het OV. Alle zitplaatsen mogen nu worden benut. Ook op de Waddenveren wordt een mondkapje nu verplicht.

 
Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

Het kabinet heeft in de persconferentie gisteren een groot aantal versoepelingen aangekondigd. Het blijft van belang om afstand te houden om verspreiding van het virus te voorkomen. In winkels is en blijft de 1,5 meter afstand de regel. Op onze website vindt u posters om uw klanten te wijzen op uw corona-huisregels.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
Actuele informatie steeds op de website

De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

Volgt u ons al?

Naast onze digitale nieuwsbrieven, ‘Corona Actua’ en de informatie op www.vakcentrum.nl/corona houden wij u ook via onze social media kanalen op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Volgt u ons al?

Klik hier om Vakcentrum te volgen op Facebook
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Instagram
Klik hier om Vakcentrum te volgen op LinkedIn
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Twitter

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004