Verdiepingscursus 'Alles over kaas'

 
Weet u al veel van kaas in het algemeen, maar wilt u uw kennis van een specifieke kaassoort graag uitbreiden? Dan is een verdiepingscursus 'Alles over kaas' geschikt voor u. Er zijn cursussen voor alle acht kaassoorten: harde- en halfharde kaas, smeltkaas, verse kaas, witte korstkaas, rode korstkaas, blauwaderkaas, geitenkaas en schapenkaas. Tijdens de cursus leert u alles wat u over uw favoriete kaassoort moet weten. Denk aan de eigenschappen, toepassing en presentatie van de betreffende kaassoort en aan de ‘deelfamilie’ waartoe de betreffende kaassoort behoort.

Afgestemd op uw winkel

Voor elke onderneming gelden andere omstandigheden. Deze verdiepingscursus wordt dan ook afgestemd op uw eigen manier van werken. Zo worden er oefensituaties gecreëerd die zich in uw dagelijkse praktijk zouden kunnen voordoen. Desgewenst wordt het cursusmateriaal in uw eigen huisstijl opgemaakt.
.

Programma

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Soorten kaas (onder meer naar grondstofvorm) 
  • Deelfamilies wat tot beter begrip en toepassing leidt 
  • Specifieke toepassingen, gebruiksmomenten zoals plateau / recepten / snacks / broodbeleg 
  • Proeven en herkennen van diverse kazen van elke soort 
  • Nauwkeurige en exacte beschrijving van de diverse eigenschappen, samenstelling en verschillen t.o.v. andere soorten / families.
Specificaties
Doelgroep Van medewerker tot ondernemer.
Duur Een verdiepingscursus duurt 1 of 2 dagdelen (per kaassoort).
Zelfstudie Ongeveer 2 uur per week.
Vooropleiding Voor deelname aan deze cursus is voldoende basiskennis nodig van kaasbereiding, soorten kaas, snijden van kaas, etc.
Wat bereik je? Na het volgen van een verdiepingscursus kent u alle details met betrekking tot één van de acht kaassoorten. Zo kunt u in uw dagelijks werk nog beter tegemoet komen aan de behoeften van zelfs uw meest veeleisende klanten.
Prijs Bij 1 deelnemer uit hetzelfde bedrijf:
 . - cursusdeelname € 150 voor leden, € 180 voor niet-leden
 . - hand-out € 19 voor leden, € 19 voor niet-leden
 . Bij 2 deelnemers uit hetzelfde bedrijf:
 . - cursusdeelname € 135 voor leden, € 150 voor niet-leden
 . Bij 4 deelnemers uit hetzelfde bedrijf:
 . - cursusdeelname € 120 voor leden, € 135 voor niet-leden
Data Rode korstkaas: op aanvraag.
 . Geiten- en schapenkaas: op aanvraag.
 . Blauwaderkaas: op aanvraag.
 . Harde en halfharde kaas: op aanvraag.
 . Smeltkaas en verse kaas: op aanvraag.
 . Voor groepen vanaf 10 personen kunnen aparte afspraken worden gemaakt.
Aanbieder Cheese of Course

Let op: voor bovenstaande cursussen geldt een minimumaantal deelnemers. Bij 6 deelnemers gaat een cursus altijd door.

Aanmelden

Interesse in de verdiepingscursus 'Alles over kaas' en de cursusdata? Stuur een e-mail naar reactie@vakcentrum.nl, dan wordt hierover contact met u opgenomen.

Informatie over de basiscursus 'Kaas verkopen' >>