Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk de webversie

18-01-2021

Mogelijk eind deze week avondklok 

Zoals bekend overweegt het Kabinet een avondklok in te stellen om het aantal contacten te beperken. Voor de bedrijfsvoering van de winkels die nog open zijn (zoals supermarkt, foodspeciaalzaak, drogisterij en slijterij) betekent dit weer nieuwe beperkingen. Het is nog niet zeker, maar de kans is groot dat deze week een avondklok van kracht wordt.

Gisteren is er over gesproken in het Catshuis. Het OMT heeft hierover geadviseerd en vanavond wordt in het Veiligheidsberaad door de burgemeesters gesproken over de handhaving.

Gezien de impact van een avondklok wordt een mogelijke instelling ervan voorafgegaan door een persconferentie. Deze persconferentie is waarschijnlijk woensdagavond waarna op donderdag mogelijk een Kamerdebat volgt. Een avondklok kan dan eventueel op vrijdag worden ingevoerd.

Meest waarschijnlijk is dat een avondklok van 20.00 tot 04.00 uur wordt ingevoerd. We moeten er dan rekening mee houden dat winkels, die nu open zijn en blijven, verplicht worden uiterlijk om 19.30 uur het laatste afrekenmoment voor klanten te hebben. Mensen zonder geldige reden mogen, gedurende de avondklok, niet meer op straat.

Uiteraard hebben wij de afgelopen dagen bij de overheid onze belangrijke zaken hierover ingebracht. 
Een avondklok kan het aantal openingsuren beperken. Dat is slecht voor de spreiding van klantenaantallen waardoor het drukker wordt tijdens de openingsuren. Er komt dan nog meer druk op het goed naleven van het deurbeleid en discussies hierover aan de deur in de mogelijke wachtrijen.

Daarbij hebben we ook aangegeven dat het ouderenuurtje bij de supermarkten afgeschaft moet worden. Het is van belang alle openingsuren optimaal te kunnen benutten.

Tenslotte is het volgens het Vakcentrum van belang dat alle winkels die nu als essentieel zijn aangemerkt, open kunnen blijven.
Dat betekent ook dat onder andere distributiecentra en winkelbevoorrading tijdens de avondklok operationeel moeten kunnen blijven. Ook moeten medewerkers tijdens de avondklok voor woon-werkverkeer op straat kunnen. Er wordt gewerkt aan een model-werkgeversverklaring hiervoor.

De invoering van een avondklok is, zoals gesteld nog niet zeker. Zodra wij meer informatie hebben, stellen wij u daarvan op de hoogte.

 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
Actuele informatie steeds op de website

De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

Volgt u ons al?

Naast onze digitale nieuwsbrieven, ‘Corona Actua’ en de informatie op www.vakcentrum.nl/corona houden wij u ook via onze social media kanalen op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Volgt u ons al?

Klik hier om Vakcentrum te volgen op Facebook
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Instagram
Klik hier om Vakcentrum te volgen op LinkedIn
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Twitter

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004