DNWS congres 30 en 31 mei 2024 Groningen: stad in beweging

Op 30 en 31 mei organiseren De Nieuwe Winkelstraat (DNWS), gemeente Groningen en Groningen City Club een uniek congres met een programma over vernieuwing in de binnenstad. Dit jaar met overnachting!

Paul van den Bosch vertelt namens gemeente Groningen over het strategisch locatiebeleid van de gemeente en hun aanpak. We bezoeken het imposante Forum midden in het centrum en krijgen een presentatie en rondleiding over de mix aan functies die het cultureel centrum aan de Grote Markt biedt.

Programma

Christiaan Kapelle van vastgoedontwikkelaar MWPO neemt ons mee in de transformatie van de oude V&D naar Het Groot Handelshuis. We nemen een kijkje bij het Groot Handelshuis welke binnenkort opent en hét nieuwe zakelijk middelpunt in het centrum zal worden, met o.a. kantoren, flexplekken en vergaderruimtes waar je kunt werken, ondernemen, ontmoeten, lunchen én winkelen.

Zakelijk directeur Esther Moesker van Groninger Museum en Else Weelink directeur Marketing Groningen vertellen over de programmering in de binnenstad en delen hoe zij hun kennis vanuit de culturele sector inzetten voor de binnenstad.

We wandelen door de binnenstad en zien hoe lokale ondernemers, verenigd in het platform Lutje Lokaal (meer dan 70 ondernemers), een belangrijke bijdrage leveren aan een onderscheidend aanbod.

Ook bezoeken we Meerstad, net buiten het centrum, waar de Maripaan Groep een innovatief concept van Jumbo heeft geopend. De SuperHub, waar deze Jumbo gevestigd is, heeft inmiddels diverse prijzen gewonnen waaronder de Groninger Architectuurprijs. Luister mee hoe ondernemer en directeur Paul Papo voorop loopt in retail innovatie en continu in beweging is.

Het programma wordt uiteraard gecombineerd met voldoende gelegenheid tot netwerken en eten en borrelen op leuke plekken in de stad. Kortom, dit is een congres dat je niet mag missen.

Tip: kom met collega’s uit jouw centrumgebied en maak er een teambuilding activiteit van. Want, samen ideeën opdoen is leuker!

Praktisch

Het congres is exclusief voor DNWS deelnemers en kennispartners. Er zijn 125 plekken beschikbaar. Een aanmelding voor het congres betekent dat je beide dagen aanwezig bent. Indien je in de buurt woont kun je uiteraard thuis overnachten. In dit geval betaal je alleen een vergoeding voor het diner van ongeveer 50 euro. Als je blijft slapen betaal je een vergoeding voor het diner en het hotel van ongeveer 125 euro.

Aanmelden

https://www.dnws.nl/agenda/dnws-congres-30-en-31-mei-2024/