Stichting Foodspecialiteiten Nederland is bereikbaar op (0348) 41 97 71 of info@foodspecialiteiten.nl

Logo's Nationale Competitie 2021

Nationale Competities

Winkelformules wijzigen en ondernemers krijgen steeds meer te maken met nieuwe markt­ontwikkelingen waar zij op in (moeten) spelen.

Het doel van de competities blijft onveranderd: het verhogen van de kwaliteit en het imago van foodspecialiteitenwinkels in Nederland. Deelnemende winkels tonen aan dat zij zich onderscheiden in de markt en een voorbeeld zijn voor andere ondernemers in de branche.

Er is voor gekozen om de succesvolle­ competities Beste Kaasspeciaal­zaak en Beste Foodspecialiteitenwinkel niet meer gelijktijdig te laten plaatsvinden maar, afwisselend, om het jaar. Daarnaast komen er nieuwe wedstrijden bij. De indeling van de Nationale Competities kan jaarlijks worden aangepast.

In 2021 vinden de volgende drie competities plaats:

  • Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel
  • Nederlands Beste Foodspecialist Boerenkaas
  • Nederlands Beste Foodspecialist Noten en/of Chocolade

In de categorie Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel worden, in de finale­ronde, vijf winkels genomineerd­, in de twee andere categorieën drie winkels.

Branche-Event Foodspecialiteiten

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Branche-Event Foodspecialiteiten tijdens een feestelijke avond. Gezien de huidige situatie is er nog geen datum bekend, wij houden je op de hoogte. Klik hier voor meer informatie over dit event en de foto's + aftermovie.