Stichting Foodspecialiteiten Nederland is bereikbaar op (0348) 41 97 71 of info@foodspecialiteiten.nl

Logo's Nationale Competitie 2020

Nationale Competities

Winkelformules wijzigen en ondernemers krijgen steeds meer te maken met nieuwe markt­ontwikkelingen waar zij op in (moeten) spelen.

Het doel van de competities blijft onveranderd: het verhogen van de kwaliteit en het imago van foodspecialiteitenwinkels in Nederland. Deelnemende winkels tonen aan dat zij zich onderscheiden in de markt en een voorbeeld zijn voor andere ondernemers in de branche.

Er is voor gekozen om de succesvolle­ competities Beste Kaasspeciaal­zaak en Beste Foodspecialiteitenwinkel niet meer gelijktijdig te laten plaatsvinden maar, afwisselend, om het jaar. Daarnaast komen er nieuwe wedstrijden bij. De indeling van de Nationale Competities kan jaarlijks worden aangepast.

Persbericht 15 mei 2020

Zoektocht naar de Beste Foodspecialiteitenwinkels gestaakt!

De jaarlijkse Nationale Competities van gecertificeerde foodspecialisten was volop aan de gang tot het moment dat minister-president Rutte de noodverordening kenbaar maakte in verband met het uitbreken van de coronapandemie.

Dit jaar waren wij op zoek naar Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel, Nederlands Beste Foodspecialist Boerenkaas en Nederlands Beste Foodspecialist Charcuterie. Op maandag 20 april zouden de winnaars bekend worden gemaakt tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten in Studio 21 te Hilversum.

Door de noodverordening zijn de ondernemers met een foodspecialiteitenwinkel gebonden aan zeer strenge regels om de veiligheid van personeel en klanten te borgen. Dit betekent ook dat keurmeesters tijdens de competities een plek in de winkel zouden innemen van een klant.

Om de veiligheid én omzetkansen niet in gevaar te brengen is daarom na uitgebreid overleg besloten om de Nationale Competities van 2020 te annuleren en in 2021 opnieuw te gaan organiseren, indien de omstandigheden met betrekking tot de coronacrisis dat toelaten.

Het valt de organisatie zwaar om dit besluit te moeten nemen, maar niets is meer belangrijk dan de gezondheid van deelnemers, klanten en keurmeesters en het borgen van het bestaansrecht van de ondernemingen voor de periode na de coronacrisis.

 

In 2021 vinden de volgende drie competities plaats:

  • Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel
  • Nederlands Beste Foodspecialist Boerenkaas
  • Nederlands Beste Foodspecialist Charcuterie

In de categorie Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel worden, in de finale­ronde, vijf winkels genomineerd­, in de twee andere categorieën drie winkels.

Branche-Event Foodspecialiteiten

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Branche-Event Foodspecialiteiten op 15 juni 2020, tijdens een feestelijke avond. Klik hier voor meer informatie over dit event en de foto's + aftermovie.