Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk de webversie

20-01-2021

Kabinet wil avondklok instellen

Het kabinet heeft vanmiddag in een persconferentie bekend gemaakt een avondklok te willen instellen. Omdat het gaat om een zeer ingrijpende maatregel wordt nog overleg gevoerd met de Tweede Kamer. Dat betekent dat er de komende periode nog aanvullende informatie en eventuele wijzigingen op het voorstel volgen. Hier vast de hoofdlijnen van het kabinetsvoorstel.

De avondklok zoals voorgesteld betekent:

  • dat het verboden is zonder geldige reden op straat te zijn tussen 20.30 en 04.30 uur.
  • De avondklok gaat zo snel mogelijk na de instemming van de Tweede Kamer in (dus aanstaande zaterdag of zondag) en geldt tenminste tot de ochtend van 10 februari.
  • De sluitingstijd van winkels wordt gesteld op 20.15 uur.
  • Het is toegestaan om voor (o.a.) werkzaamheden of woon-werkverkeer buiten te zijn, maar dan moet men twee formulieren bij zich hebben:
    • Een eigen verklaring, door de burger zelf te downloaden van rijksoverheid.nl en zelf in te vullen met de reden waarom men buiten is en de datum. De rijksoverheid maakt hiervoor een formulier dat kan worden gedownload.
    • Werkgeversverklaring. Deze kan voor een langere periode geldig zijn. Ook hoeven de werkzaamheden niet toegelicht te worden. Voor dit formulier komt een model beschikbaar.
  • Het dragen van werkkleding (anders dan een uniform van hulpdiensten) is niet voldoende.

Voor alle bovenstaande punten geldt dat wijziging of aanscherping nog mogelijk is naar aanleiding van het Kamerdebat. Dat vindt morgen plaats.

Het Vakcentrum houdt u de komende dagen op de hoogte van relevante informatie. De genoemde formulieren komen ook op onze website beschikbaar. 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
Actuele informatie steeds op de website

De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

Volgt u ons al?

Naast onze digitale nieuwsbrieven, ‘Corona Actua’ en de informatie op www.vakcentrum.nl/corona houden wij u ook via onze social media kanalen op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Volgt u ons al?

Klik hier om Vakcentrum te volgen op Facebook
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Instagram
Klik hier om Vakcentrum te volgen op LinkedIn
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Twitter

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004