Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk de webversie

Corona-actua 12

25-03-2020

 

Download nu materiaal publiekscampagne

Om uw klanten in de winkel op alle anti-corona maatregelen te attenderen, is een officiële publiekscampagne opgestart. Daarvoor zijn diverse materialen beschikbaar, zoals posters. U kunt die hier downloaden. Hang de posters goed zichtbaar bij binnenkomst, zodat klanten nogmaals op alle maatregelen worden gewezen.

Bereid u voor op de NOW-regeling

Hoewel de exacte contouren van het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) nog niet bekend zijn, betekent dit niet dat u zich hierover zorgen moet maken. De regeling gaat namelijk in met terugwerkende kracht.

15-jarigen mogen na 19.00 uur niet werken!

Er zijn geluiden dat de arbeidstijdenwet voor 15-jarigen vanwege de coronacrisis anders gehanteerd zou mogen worden. Dit bericht klopt niet. Voor alle duidelijkheid: dit is geen vakantieperiode, dus 15-jarigen mogen na 19.00 uur niet werken. We zijn hierover wel in overleg met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Mochten er afwijkingen worden toegestaan, dan zullen wij u die zo snel mogelijk melden. Kijk hier voor een overzicht arbeidstijden jeugdige werknemers.

Voorbeelden en tips van collega-ondernemers

Inmiddels heeft u van ons het Protocol Verantwoord Winkelen ontvangen. In aanvulling hierop hebben wij voorbeelden en tips van collega-ondernemers verzameld rondom de genomen maatregelen. U vindt hier een overzicht van alle tips en voorbeelden, zodat u die wellicht ook kunt toepassen.

Uitstel belasting en huur noodzakelijk?

Bent u door de coronacrisis in bedrijfseconomisch zwaar weer beland, dan hebben wij enkele voorbeeldbrieven voor u gemaakt die u kunt gebruiken om uitstel van belasting of uitstel huur aan te vragen. Klik hier voor de voorbeeldbrief Uitstel belasting en hier voor de voorbeeldbrief Uitstel huur.

Oproep aan werkgevers: doe tijdig loonaangifte

Omdat de gegevens uit de loonaangifte door het UWV worden gebruikt voor de ‘Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid’, de NOW-regeling, doet de Belastingdienst een appèl aan werkgevers om tijdig loonaangifte te doen. Dit is vooral nu belangrijk omdat het noodfonds is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies, te compenseren en te zorgen dat zij hun werknemers kunnen doorbetalen. Als werkgevers op tijd loonaangifte doen, beschikt de Belastingdienst en het UWV over zo actueel mogelijke gegevens. Daarmee kan zo snel mogelijk worden berekend waar werkgevers en al hun werknemers die thuis komen te zitten of ziek worden, recht op hebben. Indien u uitstel van betaling aanvraagt, hoeft u de loonaangifte nog niet te betalen.

Lees hier de oproep van de Belastingdienst.

 

Actuele informatie steeds op de website


De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

 

Vragen? Neem contact op.


Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004