Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk de webversie

Corona-actua 15

27-03-2020 17.00 uur

 

Meer informatie over de NOW-noodmaatregel

Met gebruikmaking van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging ten behoeve van behoud van Werkgelegenheid (NOW), kunt u voor een periode van 3 maanden een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen.

Deze tegemoetkoming bedraagt maximaal 90% van het totale fiscale loon, afhankelijk van het omzetverlies. Voorwaarde is dat u minimaal 20% omzetverlies heeft.

De NOW-noodmaatregel vervangt de Werktijdverkorting (wtv). Gebruikmaking en aanvraag van de NOW-noodmaatregel is nog niet mogelijk. Zo snel mogelijk wordt door UWV bekendgemaakt wanneer dat wel kan. Wij gaan ervan uit dat nadere details begin volgende week bekend worden. Wanneer u zich nu al op de maatregel wilt voorbereiden, klik dan hier voor meer informatie.

Checklist aanvraag BMKB-C lening

Om te voorkomen dat ondernemers in de problemen komen als gevolg van de coronacrisis, zijn de regels voor de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) aangepast.

De BMKB-C lening is bestemd voor ondernemingen met maximaal 250 werknemers (fte), met een jaaromzet tot 50 miljoen euro of een balanstotaal tot 43 miljoen euro. Het krediet bedraagt maximaal 1.5 miljoen euro. De maximale looptijd is twee jaar. Over het algemeen doet u via uw eigen huisbank een beroep op deze regeling. Met banken werden al afspraken gemaakt over de beoordeling van de aanvragen (een voorselectie).

Ter voorbereiding op, en ter ondersteuning van een aanvraag voor een beroep op de BMKB-C lening, adviseren wij u om verschillende gegevens al bij de hand te houden wanneer u uw aanvraag indient. Klik hier voor een handige checklist voor uw aanvraag. Wij vernemen overigens dat niet alle banken dit positief oppakken. Heeft u daarmee ervaring, meld dit dan aan ons via reactie@vakcentrum.nl

 

Actuele informatie steeds op de website


De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

 

Vragen? Neem contact op.


Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004