Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk de webversie

Corona-actua 17

30-03-2020

 

Handige instructiefilmpjes voor medewerkers

Helaas vinden er in de winkel af en toe incidenten plaats omdat mensen zich niet aan de regels houden. Ondernemers komen goed op voor hun medewerkers, maar die moeten zich ook zelf weerbaarder kunnen opstellen. Om die reden heeft het Vakcentrum samen met het CBL instructiefilmpjes laten maken. U kunt die delen met uw medewerkers.

Klik hier voor het filmpje ‘Instructie voor de vakkenvuller: hoe vertel ik de klant dat ze afstand moet houden’.
Klik hier voor het filmpje ‘Instructie voor de caissière: hoe vertel ik de klant dat ze afstand moet houden’.

Er komt nog een derde instructiefilmpje dat is bestemd voor de medewerker die de winkelwagentjes buiten regelt. Met instructies en verwijzing naar de leidinggevende in het geval dat er discussie ontstaat. Zodra wij dit instructiefilmpje hebben, delen wij dat uiteraard zo snel mogelijk met u.

Wij raden u ook aan om medewerkers er nogmaals op te attenderen dat het dragen van handschoenen niet de bescherming geeft die zij daarvan mogelijk verwachten. Het is veel beter om regelmatig de handen te wassen! In Corona-actua 5 van 19 maart jl. hebben wij een filmpje met u gedeeld waarin viroloog Ab Osterhaus vragen beantwoordt over hoe medewerkers (en klanten) zich in de winkel tegen het virus kunnen beschermen. Klik hier om deze video nogmaals te bekijken en met anderen te delen.

Actuele informatie steeds op de website

De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004