Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk de webversie

Corona Actua 24B

08-04-2020

 

Kabinet houdt vast aan SBI, supermarkten nog steeds geen TOGS

Gisteravond heeft het kabinet onder andere bekendgemaakt de eenmalige tegemoetkoming voor ondernemers in getroffen sectoren voor meer bedrijven toegankelijk te maken. Helaas zijn in deze uitbreiding de supermarkten of afgeleide winkels (SBI startend met 47.1) niet opgenomen.

Het Vakcentrum heeft er voor gepleit om de SBI-code (deels) los te laten en meer te kijken naar de feitelijke situatie. Toch houdt het kabinet vast aan het systeem op basis van SBI-codes. Zij realiseren zich hierdoor echter niet dat er ondernemers zijn die niet voor de regeling in aanmerking komen. Wel kunnen ondernemers nu ook eenvoudiger bezwaar maken bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) als ze menen onder een verkeerde SBI-code geregistreerd te zijn.

RVO streeft ernaar om aanvragen van aanvullende sectoren vanaf woensdag 15 april mogelijk te maken. De lijst met, relevante, toegevoegde SBI-codes is hier te lezen. Het Vakcentrum gaat door met de lobby om ook getroffen supermarktondernemers op de lijst te krijgen.

Dankzij druk vanuit het Vakcentrum is de lijst van SBI-codes wel verder uitgebreid. Een groot deel van onze achterban valt er nu onder. Voor het eerst staan nu ook een deel van onze food-ondernemers en winkels met dranken op de lijst.

 

Actuele informatie steeds op de website

De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004