Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk de webversie

21-04-2020
Corona Actua 30

 

Vakcentrum wijst minister Koolmees op noodzaak verruiming steunmaatregelen

Vorige week heeft het Vakcentrum intensief contact gehad met diverse Tweede Kamerleden. En met succes! Zoals wij u vrijdag al berichtten, heeft de Tweede Kamer minister Koolmees opdracht gegeven om de regelingen NOW en TOGS nog eens onder de loep te nemen en te kijken waar de regelingen verbreed zouden moeten worden. Om het betoog kracht bij te zetten, heeft het Vakcentrum ook rechtstreeks minister Koolmees aangeschreven. In een brief aan de minister wordt duidelijk gemaakt dat de regelingen NOW en TOGS onvoldoende rekening houden met seizoensbedrijven. Ook is met een berekening duidelijk gemaakt dat de extra kosten in supermarkten over het algemeen niet worden gecompenseerd door de extra omzetten.

Corona Actua niet meer dagelijks

We hebben gehoord dat Corona Actua gisteren gemist werd. Vanaf deze week sturen we Corona Actua niet meer iedere dag, maar alleen als er voldoende nieuws te melden valt. 

NOW al aangevraagd? Check onze handige rekenmodellen en stappenplan

U kunt nog steeds (tot en met 31 mei 2020) een aanvraag doen voor een vergoeding van de loonkosten in het kader van de NOW-regeling.

Het Vakcentrum heeft rekenmodellen ontwikkeld waardoor u snel en gemakkelijk kunt uitrekenen of u in aanmerking komt voor subsidie in het kader van de NOW-regeling. Er zijn twee rekenmodellen beschikbaar, voor maandloners en vier-weken-loners. Klik hier om naar de rekenmodellen te gaan en hier voor meer algemene informatie over de NOW.

Bekijk hier het stappenplan. U ziet u dan de hele aanvraag overzichtelijk in beeld.

Problemen met de bank, meld het ons.

Helaas blijkt dat niet alle banken zich constructief opstellen in deze crisis. Er worden strenge eisen gesteld aan de aan te leveren informatie en prognoses. Ook wordt niet altijd meegewerkt aan voordeliger herfinancieringen. Als u geconfronteerd wordt met onredelijke eisen of opstelling van uw bank laat het ons dan weten. Wij kunnen de informatie dan inbrengen in ons overleg met de banken. Uw ervaringen kunt u sturen aan reactie@vakcentrum.nl.

CNV denk constructief mee!

Vakcentrum-directeur Patricia Hoogstraaten heeft in een brief aan de voorzitter van CNV Vakmensen, Piet Fortuin, het CNV opgeroepen vooral constructief mee te denken met het Vakcentrum. Het is nu niet het moment om te vragen om onredelijk hoge bonussen voor supermarktmedewerkers, aldus Hoogstraaten. Ook richting het CNV wordt aangegeven dat meer omzet niet automatisch leidt tot meer winst (vaak zelfs integendeel). Het is beter de energie te steken in een goed overleg over het tegengaan van het ongelijke speelveld dat ontstaat door de recent afgesloten cao bij Picnic, of het ongelijke speelveld door het ontbreken van een cao voor de non-food speciaalzaken. Graag pakken we die zaken aan “op basis van realiteitszin en respect voor de vele ondernemers die met hun medewerkers meerwaarde hebben voor de samenleving”, zo besluit Hoogstraaten.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
Actuele informatie steeds op de website

De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

Volgt u ons al?

Naast onze digitale nieuwsbrieven, ‘Corona Actua’ en de informatie op www.vakcentrum.nl/corona houden wij u ook via onze social media kanalen op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Volgt u ons al?

Logo_socialmedia_Facebook Klik hier om Vakcentrum te volgen op Facebook
Logo_socialmedia_Instagram Klik hier om Vakcentrum te volgen op Instagram
Logo_socialmedia_LinkedIn Klik hier om Vakcentrum te volgen op LinkedIn
Logo_socialmedia_Twitter Klik hier om Vakcentrum te volgen op Twitter
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004