Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk hier de webversie

12-05-2020
Corona Actua 39

 

Wij blijven strijden voor een rechtvaardige TOGS-regeling!

Het Vakcentrum blijft continu druk op de ketel houden om te zorgen dat de huidige TOGS-regeling verder wordt uitgebreid. Daardoor konden onder andere winkels in huishoudelijke artikelen, speelgoedwinkels, versspeciaalzaken en biologische winkels al een beroep doen op de TOGS-regeling.

Dat neemt echter niet weg dat ondanks de verruiming van de regeling er nog veel schrijnende voorbeelden van bedrijven zijn die buiten de boot vallen. Zij zijn wel degelijk met een forse omzetdaling geconfronteerd en dan maakt een bedrag van € 4.000,- om de vaste lasten te dekken, een groot verschil. Supermarkten op campings, in recreatiegebieden, stations, in de grensstreek of bij universiteiten hebben soms 100% omzetverlies, maar toch geldt de TOGS-regeling niet. Voor het Vakcentrum is dat reden om ons hard te blijven maken zodat ook deze winkels van de TOGS gebruik kunnen gaan maken.

Vandaag heeft de voorzitter van MKB-Nederland, Jacco Vonhof, ook namens het Vakcentrum een brief gestuurd aan de Tweede Kamer om deze problematiek wederom hoog op de agenda te krijgen. Tevens pleit hij voor een regeling in het tweede noodpakket die nauwer aansluit op het werkelijke omzetverlies en de doorlopende vaste lasten voor ondernemers. U kunt die brief hier lezen. Op 18 mei volgt opnieuw overleg in de Tweede Kamer en wij houden u daarvan natuurlijk op de hoogte via onze Corona Actuas.

Gelukkig zijn er veel leden die al wél van de TOGS-regeling gebruikmaken. Heeft u dat nog niet gedaan en verwacht u over de periode 16 maart tot en met 16 juni meer dan € 4.000 omzetverlies, en zijn uw vaste lasten over dezelfde periode hoger dan € 4.000, dan kunt u in aanmerking komen voor de TOGS. Aanmelden kan nog tot en met vrijdag 26 juni 2020, 17.00 uur. Kijk hier voor meer informatie.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
Actuele informatie steeds op de website

De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

Volgt u ons al?

Naast onze digitale nieuwsbrieven, ‘Corona Actua’ en de informatie op www.vakcentrum.nl/corona houden wij u ook via onze social media kanalen op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Volgt u ons al?

Klik hier om Vakcentrum te volgen op Facebook
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Instagram
Klik hier om Vakcentrum te volgen op LinkedIn
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Twitter

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004