Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk hier de webversie

19-05-2020
Corona Actua 42

 

Voorschot subsidie leerwerkbanen

Het kabinet trekt extra geld uit om bedrijven te stimuleren ook in deze tijd leerwerkbanen te blijven aanbieden. Bedrijven die dat nu doen, krijgen een voorschot op hun subsidie. Daarbij wordt de subsidie voor leerwerkbedrijven in conjunctuur- en contactgevoelige sectoren verhoogd. Verder wordt er extra geïnvesteerd om zoveel mogelijk bedrijven te overtuigen stages en leerwerkbanen aan te blijven of gaan bieden voor het beroepsgerichte onderwijs. Het kabinet trekt hier € 30 miljoen voor uit. De maatregelen maken onderdeel uit van een investering in het onderwijs. De regeling wordt nu uitgewerkt. Zodra er meer informatie beschikbaar is, informeren wij u via Corona Actua en onze website www.vakcentrum.nl/corona

Scholieren winkelen niet in de pauze

De VO-raad (vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs) heeft voor de middelbare scholen een protocol opgesteld met het oog op de voorgenomen heropening van de scholen op 2 juni.

Daarin staat dwingend voorgeschreven dat de kantine gesloten blijft.

De VO-raad geeft de volgende punten als praktische adviezen voor de uitvoering van dit protocol.

  • Leerlingen lunchen in hun klaslokaal.
  • Tijdelijk verbod voor leerlingen om tijdens pauzes van het schoolterrein af te gaan (bijvoorbeeld i.v.m. ongewenst winkelbezoek). Roken is en blijft niet toegestaan op het schoolplein.

Mondkapjes OV vergoeden?

Mijn personeel reist met het openbaar vervoer naar het werk. Zij hebben mondkapjes nodig per 1 juni. Kan ik deze kosten vergoeden als werkgever?

Het is werkgevers toegestaan om mondkapjes onbelast te vergoeden als onderdeel van de reiskostenvergoeding. Omdat mondkapjes per 1 juni verplicht zijn in het openbaar vervoer, behoren de kosten van het mondkapje tot de werkelijke kosten van reizen met het openbaar vervoer. Vanaf 1 juni is het verplicht om in het openbaar vervoer een niet-medisch mondkapje te dragen. Om dit zo goedkoop mogelijk te maken, wordt de btw op mondkapjes (zowel medische als niet-medische) van 25 mei tot in ieder geval 1 september naar 0% verlaagd en betaalt u dus geen btw.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
Actuele informatie steeds op de website

De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

Volgt u ons al?

Naast onze digitale nieuwsbrieven, ‘Corona Actua’ en de informatie op www.vakcentrum.nl/corona houden wij u ook via onze social media kanalen op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Volgt u ons al?

Klik hier om Vakcentrum te volgen op Facebook
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Instagram
Klik hier om Vakcentrum te volgen op LinkedIn
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Twitter

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004