Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk de webversie

Corona-actua 9

23-03-2020 08:30 uur

 

We horen graag van u. Het Vakcentrum is continu, ook gedurende afgelopen weekend, in overleg met de diverse ministeries en andere betrokken partijen. Over een breed scala aan onderwerpen. Heeft u suggesties of adviezen, dan horen wij die graag. Juist ervaringen uit de praktijk helpen ons in het overleg. U kunt uw reacties sturen aan reactie@vakcentrum.nl

Wij blijven u informeren. Ook afgelopen weekend hebben wij leden telefonisch en per e-mail kunnen ondersteunen. Het Vakcentrum is telefonisch bereikbaar op (0348) 41 97 71. Mailt u uw vraag liever, stuur uw bericht dan aan reactie@vakcentrum.nl

Wij wensen u succes en sterkte.

 

Hoe houden we winkelbezoek veilig en winkels open?

De NL-Alert zondagmorgen en de oproep van burgemeesters van kustgemeenten hebben niet kunnen verhinderen dat teveel mensen zich te weinig van de 1,5 meter onderlinge afstand aantrokken. En ook van diverse ondernemers hebben we afgelopen weekend helaas weer klachten ontvangen over het klantengedrag. Ondanks de vele voorzorgen die ondernemers al nemen.

Winkelen wordt een gezinsuitje!! Dit leidt inmiddels tot discussies over gecontroleerd en risicovrij winkelen of verdergaande maatregelen. Gisteren is hierover met het ministerie van Economische Zaken gesproken.

We hebben vandaag hierover weer een overleg. Het zoeken is naar een helder protocol op basis van zelfregulering zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is, en de economie verantwoord kan blijven draaien. Tenslotte willen we dat de winkels openblijven! Eind van de middag spreekt minister Grapperhaus met de burgemeesters omdat zij noodverordeningen kunnen uitvaardigen om samenscholing te verbieden.

Heeft u goede ideeën om de veiligheid te garanderen stuur die dan naar reactie@vakcentrum.nl.

Ook waterschappen geven uitstel van betaling

In het kader van de oproep aan bedrijven en overheden om elkaar te helpen wordt vandaag bekend gemaakt dat ook de Waterschappen met een uitgebreid pakket aan maatregelen een bijdrage leveren om ondernemers door deze coronacrisis te loodsen. Als ondernemers de waterschapsbelasting niet kunnen betalen vanwege de crisis krijgen ze uitstel. Verschillende waterschappen zetten bovendien de invordering van belastingen helemaal stil en betalen facturen sneller dan de vervaldatum.

Viroloog beantwoordt 10 veelgestelde vragen

Omdat we vanuit de ondernemers gemeld wordt dat medewerkers in toenemende mate vragen stellen die te maken hebben met onder andere het dragen van mondkapjes, handschoenen etc. is in samenwerking met verschillende retailorganisaties een video gemaakt met prof. dr. Ab Osterhaus.

Prof. dr. Ab Osterhaus is een internationaal expert op het gebied van virussen. Hij is deze dagen vaak op televisie om helderheid te verschaffen. We spraken met hem over het risico dat je loopt in winkels en vroegen hem naar handen wassen, afstand houden scheidingswanden bij kassa’s, mondkapjes, wegwerphandschoenen en pinautomaten. Hij geeft duidelijke antwoorden op tien veelgestelde vragen over het coronavirus.

Kijk hier de video.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
Actuele informatie steeds op de website


De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

 

Vragen? Neem contact op.


Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004