Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk hier de webversie

17-08-2020

Vandaag heeft het CBL, mede namens het Vakcentrum, een brief gestuurd aan de colleges van B&W van alle Nederlandse gemeenten. Wij raden u aan deze brief goed door te nemen. U kunt de brief hier downloaden.

Meerdere gemeenten hebben inmiddels maatregelen afgekondigd om lokaal het virus in te dammen. Het Vakcentrum en CBL delen de zorg en begrijpen de behoefte om actie te ondernemen. Ook supermarkten ervaren dat steeds meer klanten het minder nauw nemen met de maatregelen in de winkels. Dat is voor supermarkten reden om de teugels waar nodig weer wat strakker aan te trekken, zodat iedereen veilig boodschappen kan blijven doen en medewerkers veilig kunnen werken.

In bijgaande brief wordt toegelicht wat supermarkten doen en uitgelegd waarom sommige, op het oog logische, maatregelen in de praktijk niet goed blijken te werken. Tot slot vragen wij de hulp van het collega van B&W bij het voorkomen van drukte in schoolpauzes als straks de scholen weer gaan beginnen en delen wij onze zorgen over een lappendeken van maatregelen die dreigt te ontstaan.

Indien nodig kunt u in contacten met uw gemeente naar de brief verwijzen.

Op de Vakcentrum-website staan posters die gebruikt kunnen worden in en om de winkel. 

Mocht u vragen hebben over corona-maatregelen, landelijk of lokaal, neem dan contact op met Vakcentrum Bedrijfsadvies via (0348) 41 97 71.

Corona-app

Het CBL heeft contact met het ministerie van VWS over de Corona-app. Het ministerie vraagt de supermarkten en andere grote branches om steun bij het onder de aandacht brengen van de app. Vandaag is de app gelanceerd en is actief in delen van Drenthe, Overijssel en Gelderland.

De branche blijft in overleg om het gebruik van de Corona-app eventueel bij medewerkers onder de aandacht te brengen.
Medewerking aan een publiekscampagne ligt minder voor de hand omdat klanten in de winkel veel minder dan 15 minuten met elkaar in contact zijn en bovendien 1,5 meter afstand in acht moeten houden.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
Actuele informatie steeds op de website

De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

Volgt u ons al?

Naast onze digitale nieuwsbrieven, ‘Corona Actua’ en de informatie op www.vakcentrum.nl/corona houden wij u ook via onze social media kanalen op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Volgt u ons al?

Klik hier om Vakcentrum te volgen op Facebook
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Instagram
Klik hier om Vakcentrum te volgen op LinkedIn
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Twitter

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004