Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk hier de webversie

09-11-2020
Corona Actua: De winkels moeten open blijven

 

De winkels moeten open blijven! Maar daar moeten we zelf wel een bijdrage aan leveren. Het hele weekend zijn we druk bezig geweest om, in diverse overleggen met ministeries, ervoor te zorgen dat er geen gehele of gedeeltelijk lockdown komt. Met deze Corona Actua doen wij een (herhaalde) oproep aan al onze leden om zich strikt aan de corona-richtlijnen te houden en, indien noodzakelijk, ook uw college-ondernemers daar op aan te spreken.  

Met elkaar moeten we ons maximaal inzetten om de verspreiding van het virus in te dammen. Alleen als de richtlijnen goed gevolgd worden kunnen winkels open blijven. Daar is de afgelopen dagen intensief overleg over geweest met de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Justitie en Veiligheid.

In een aantal regio’s is de situatie inmiddels ernstig. Om winkelsluiting te voorkomen is het streng volgen van de richtlijnen essentieel. Vandaar dat niet alleen het Vakcentrum deze oproep verstuurt. Vandaag sturen alle brancheorganisaties in de detailhandel een dergelijke oproep. Zodat u ook lokaal afspraken kunt maken en uw collega-ondernemers aan kunt spreken.

  • Zorg dat iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden in de winkel, maar ook voor de winkel
  • Richtlijn is maximaal 1 klant met per 10 m2 winkeloppervlakte
  • Uw regels zijn van buiten af zichtbaar en worden in de winkel herhaald
  • Voer aantoonbaar deurbeleid
  • Zorg voor goede hygiënemaatregelen
  • Biedt uw medewerkers beschermingsmaterialen
  • Maak lokaal, zo mogelijk, afspraken over wachtrijen
  • Vraag na met wie jullie contact moeten opnemen als er een dreiging is, in of rond de winkels, die niet opgelost kan worden door eigen winkelpersoneel. Informeer preventief wie direct dan direct benaderbaar is: een boa, de ambtenaar openbare orde en/of de politie.
Geactualiseerde richtlijnen Verantwoord winkelen

U kunt de meest recente richtlijnen hier direct downloaden:

Met het ministerie van Veiligheid en Justitie is besproken dat deze richtlijnen ook leidend zijn bij de handhaving door boa’s en politie. Daarbij is ook aangegeven dat handhaving op een zo uniform mogelijke manier moet plaatsvinden.

Posters

Posters voor in de winkel kunt u downloaden van de speciale Corona-pagina op onze website.

Lokale ondersteuning nodig?

Heeft u behoefte aan ondersteuning bij het maken van lokale afspraken neem dan contact met ons op. Wij kunnen zorgen voor lokale ondersteuning, bijvoorbeeld via Lokaal Retailbelang. Bel ons: (0348) 41 97 71 of mail aan reactie@vakcentrum.nl

Heeft u ondersteuning nodig bij de handhaving van de maatregelen in of rond uw winkel, neem dan direct contact op met politie of boa.

Meld ervaringen

Met het oog op goede feitelijke input in onze contacten met de ministeries willen wij continu op de hoogte gehouden worden van uw ervaringen.

Wij verzoeken u ons te mailen met:

  • Voorbeelden van goede lokale afspraken
  • Ervaringen (positief of negatief) met handhaving

U kunt uw ervaringen sturen aan reactie@vakcentrum.nl

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
Actuele informatie steeds op de website

De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

Volgt u ons al?

Naast onze digitale nieuwsbrieven, ‘Corona Actua’ en de informatie op www.vakcentrum.nl/corona houden wij u ook via onze social media kanalen op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Volgt u ons al?

Klik hier om Vakcentrum te volgen op Facebook
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Instagram
Klik hier om Vakcentrum te volgen op LinkedIn
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Twitter

Voorkom lockdown
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004