Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk de webversie

18-11-2020

Rutte roept consument op aankopen te spreiden

Minister-president Rutte heeft gisteravond tijdens de persconferentie de consument opgeroepen aankopen alleen te doen en te spreiden om drukte in de winkels en winkelgebieden te voorkomen.

Deze oproep past in de communicatielijn die brancheorganisaties, waaronder het Vakcentrum, met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat hebben opgesteld.

  • Winkelen en boodschappen doen in aanloop naar de feestdagen is dit jaar anders dan anders.
  • Doe doelgericht aankopen en vermijd drukte.
  • Doe je aankopen en boodschappen ook eens in de ochtend of doordeweeks.
  • Ga vooral naar winkels dichterbij huis.
  • Kom zoveel mogelijk alleen.
  • Houd 1,5 meter afstand en draag een mondkapje.  
  • Bestel online als je ziek of in quarantaine bent, dat kan vaak ook bij lokale winkeliers.
  • Laten we met elkaar de drukte (in de decembermaand) spreiden.

Zoals eerder ook al aangegeven is het juist de komende weken van groot belang te grote drukte in de winkels en winkelgebieden te voorkomen. Met name de Veiligheidsregio’s zijn daar bang voor. Wij blijven in de diverse overleggen benadrukken dat winkeliers zich volop inspannen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Medewerking gevraagd: Cijfers tellen in het overleg met de overheid

Mede namens het Vakcentrum wordt in een onderzoek de impact van corona in beeld gebracht. Om goed beslagen de diverse gesprekken met de overheid te kunnen voeren, zijn die gegevens uitermate belangrijk. Vandaar dat wij een beroep op u doen en vragen of u mee wilt doen aan het onderzoek. Meedoen kan door de vragenlijst in te vullen (graag voor 23 november). Dit kost u slechts een paar minuten van uw tijd kost.

Sneller testen vanaf 1 december

Vanaf 1 december kan iemand ook getest worden als hij of zij geen klachten heeft, maar wel risico heeft gelopen op een besmetting. Dus als de CoronaMelder-app een melding geeft over een besmettingsrisico, of als iemand naar voren komt uit het bron- en contactonderzoek. Vanaf dat moment gaat diegene in quarantaine. Na 5 dagen kan hij of zij zich laten testen en bij een negatieve test kan de quarantaine worden opgeheven.

Daarmee wordt de quarantaineperiode verkort ten opzichte van de huidige situatie. Medewerkers kunnen dus sneller weer worden ingezet.

Aanvragen NOW 3 kan nu

Vanaf gisteren kunnen werkgevers die omzetverlies hebben als gevolg van de coronamaatregelen bij UWV een aanvraag doen voor NOW 3 (periode oktober-december), om een groot deel van de loonkosten vergoed te krijgen.
Heeft u vragen over NOW 3 of een van de andere steunmaatregelen, neem dan contact op met Vakcentrum Bedrijfsadvies (0348) 41 97 71.

Lees meer over de steunmaatregelen op onze speciale corona-pagina: www.vakcentrum.nl/corona.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
Actuele informatie steeds op de website

De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

Volgt u ons al?

Naast onze digitale nieuwsbrieven, ‘Corona Actua’ en de informatie op www.vakcentrum.nl/corona houden wij u ook via onze social media kanalen op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Volgt u ons al?

Klik hier om Vakcentrum te volgen op Facebook
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Instagram
Klik hier om Vakcentrum te volgen op LinkedIn
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Twitter

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004