Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk hier de webversie

22-10-2020

Goedenavond,

Ik ontving zojuist een politiek signaal dat, gegeven de oplopende besmettingsaantallen, sluiting van delen van de retail een optie wordt voor het kabinet.

Het beeld bestaat bij Mona Keijzer en het kabinet dat we in de detailhandel met name bezig zijn met een protocol, terwijl het water naar binnenloopt. De staatssecretaris wil ons morgen om 15.00 uur spreken. Dat overleg is dus van groot belang, zeker voor de non-food branches.

Wat het kabinet nodig heeft is de verzekering dat

  • Overal het gevoel van urgentie aanwezig is bij ondernemers, dat het één voor twaalf is. De NCTV  (nationaal coördinator terrorismebestrijding en veiligheid) moet zorgen dat het land veilig is, en het is nog te druk. De sense of urgency lijkt te ontbreken in de winkelstraat.
  • Zorg dat per omgaande deurbeleid aantoonbaar zichtbaar en merkbaar overal is ingeregeld en de 1,5 meter in alle winkels is geregeld
  • Laat zien dat maximale hygiënemaatregelen worden genomen in en om winkels, medewerkers voorop

Het Vakcentrum zal, ook via DNWS (De Nieuwe Winkelstraat),de centrummanagers en Lokaal Retailbelang de winkelstraatmanagers benaderen en hen vragen de komende week door straten te lopen en mensen een protocol te overhandigen en tips te geven om het deurbeleid strakker neer te zetten.

Ik dring erop aan om, met ingang van morgen, aan bovenstaande vereisten te voldoen en roep de leden die zitting hebben in een winkeliersvereniging op, al dan niet samen met de gemeente, toezicht in de straten te regelen.

Graag ontvang ik mooie voorbeelden om in te brengen tijdens mijn overleg vrijdagmiddag. U kunt die sturen via reactie@vakcentrum.nl

Met vriendelijke groeten,

Patricia Hoogstraaten

 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
Actuele informatie steeds op de website

De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

Volgt u ons al?

Naast onze digitale nieuwsbrieven, ‘Corona Actua’ en de informatie op www.vakcentrum.nl/corona houden wij u ook via onze social media kanalen op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Volgt u ons al?

Klik hier om Vakcentrum te volgen op Facebook
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Instagram
Klik hier om Vakcentrum te volgen op LinkedIn
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Twitter

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004