Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk hier de webversie

04-11-2020

Corona Actua: WAARSCHUWING concrete dreiging winkelsluiting

De dreiging dat delen van de detailhandel of individuele winkels gesloten worden is groot. Dat werd niet alleen gisteren aangegeven door minister-president Rutte, maar blijkt ook uit onze contacten met de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Justitie en Veiligheid.

In de persconferentie gisteravond werd aangegeven dat het sluiten van delen van de detailhandel nodig kan zijn om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen. In het kabinet zou daar ook al op aangedrongen worden.

De ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Justitie en Veiligheid maken zich zorgen over het naleven van de corona-richtlijnen in de detailhandel. Volgens het kabinet worden de regels nog niet goed nageleefd. Ook de Veiligheidsregio’s klagen daar over. Zij kijken daarbij ook naar de bezoekersintensiteit in de omgeving.

Sluiting individuele winkels

Een en ander leidt tot verscherping van de handhaving de komende dagen. Daarbij is het ministerie van Justitie en Veiligheid van plan incidenten aan te pakken en tot sluiting van de betreffende winkel over te gaan als ultieme maatregel.

Volg de richtlijnen!

We roepen dan ook, nogmaals, op de richtlijnen strikt op te volgen.

U vindt de richtlijnen hier:

De belangrijkste maatregelen zijn en blijven: Afstand houden, strikt deurbeleid, goede hygiënemaatregelen en beschermingsmaterialen voor uw medewerkers.

Meld ervaringen


Met het oog op goede feitelijke input in onze contacten met de ministeries willen wij continu op de hoogte gehouden worden van uw ervaringen.

Wij verzoeken u ons te mailen met:

  • Voorbeelden van goede lokale afspraken
  • Ervaringen (positief of negatief) met handhaving

U kunt uw ervaringen sturen aan reactie@vakcentrum.nl

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
Actuele informatie steeds op de website

De website www.vakcentrum.nl/corona is steeds actueel. U vindt daar ook de links naar de relevante (overheids)websites en regelingen.

Vragen? Neem contact op.

Het Vakcentrum blijft bereikbaar voor uw vragen, via (0348) 41 97 71 of reactie@vakcentrum.nl

Volgt u ons al?

Naast onze digitale nieuwsbrieven, ‘Corona Actua’ en de informatie op www.vakcentrum.nl/corona houden wij u ook via onze social media kanalen op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Volgt u ons al?

Klik hier om Vakcentrum te volgen op Facebook
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Instagram
Klik hier om Vakcentrum te volgen op LinkedIn
Klik hier om Vakcentrum te volgen op Twitter

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004