Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk de webversie

E-mailnieuwsbrief header1

SSK nieuwsbrief 48: Opfrissen!

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
Landelijke Opschoondag
Versterk uw band met de buurt

Op zaterdag 23 maart is de 17e editie van de Landelijke Opschoondag. Op deze dag vinden door het hele land opruimacties plaats. Een mooie kans om de band met de buurt aan te halen. Een rol van betekenis spelen tijdens deze grote voorjaarsschoonmaak is eenvoudig én waardevol. Organiseer een eigen opschoonactie, help bij het inzamelen van het afval of zorg voor een gezellige verzamelplek en iets lekkers bij de koffie. U kunt uw actie aanmelden via www.vakcentrum.nl/opschoondag, daarbij kunt u kosteloos benodigde opruimmaterialen bestellen (pakket met onder meer handschoenen en afvalzakken).

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_005
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
Kennis opfrissen
Informeer uw medewerkers over het SSK keurmerk

U bent terecht trots op uw SSK-erkenning. U blinkt immers uit in lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemen. Vertel dit ook aan uw medewerkers en fris met regelmaat de kennis over SSK op, bijvoorbeeld via het personeelshandboek, tijdens het volgende werkoverleg en door SSK informatie in de kantine.

Stap 1: SSK in het personeelshandboek

Trots op ons Super Supermarkt Keurmerk
Onze supermarkt heeft het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) vanwege lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemerschap. Een mooie prestatie die we met elkaar hebben bereikt! Het keurmerk is toegekend door onderscheidend te zijn op zeven thema’s:
- Lokale betrokkenheid
- Duurzaam met energie
- Onderscheidend assortiment
- Afvalinzameling en -reductie
- Veiligheid en preventie
- Stimulerend personeelsbeleid
- Transport en logistiek

De criteria voor het SSK keurmerk zijn gebaseerd op de MVO Prestatieladder en getoetst door kennisinstituut TNO. Voordat het SSK aan onze supermarkt is toegekend heeft een uitgebreide toetsing plaatsgevonden. Tijdens een audit is onze winkel gecontroleerd op duurzame bedrijfsvoering.

Om het keurmerk te behalen wordt onder meer gekeken naar de wijze waarop wordt bijgedragen aan de lokale leefbaarheid, bijvoorbeeld door sponsoring van (sport)verenigingen en scholen, samenwerking met collega-ondernemers of het organiseren van buurtactiviteiten. Daarnaast is de energiezuinigheid van de winkel getoetst en de wijze waarop wordt omgegaan met afvalstromen, denk aan inzamelingsmogelijkheden voor klanten en het tegengaan van voedselverspilling. Ook gaat het SSK over een onderscheidend assortiment (met bijvoorbeeld lokale, biologische en fairtrade producten), over goede bereikbaarheid en toegankelijkheid voor minder validen, en over een stimulerend personeelsbeleid. De winkel is getoetst op maar liefst 60 criteria. Door de toetsing is bevestigd dat de supermarkt(ondernemer) investeert in duurzaamheid en een concrete en controleerbare meerwaarde heeft voor de omgeving.

Stap 2: Presentatie over SSK tijdens personeelsvergadering

Klanten kunnen goed geïnformeerd worden over de onderscheidende aspecten van de supermarkt, wanneer medewerkers weten waar het SSK voor staat. Daarom is er een introductiepresentatie ontwikkeld om medewerker antwoord te geven op vragen als: Wat houdt het SSK in? En wat is de meerwaarde van het SSK? De presentatie, en regelmatige herhaling hiervan, helpt uw medewerkers om klanten goed te kunnen voorlichten over de duurzame inzet van uw supermarkt. De presentatie is te downloaden via www.vakcentrum.nl/sskcommunicatie.

Stap 3: Gebruik de kantineposter

Om het team te informeren over de SSK thema’s is een poster beschikbaar voor in de kantine. Uniek aan deze poster is dat hierop met een whiteboardmarker kan worden geschreven. Zo kunt u, of de SSK ambassadeur in uw winkel, het team informeren over de lopende onderscheidende activiteiten. U kunt de poster en andere materialen bestellen via het bestelformulier.

Aanmelden ZO²Z Award (laatste mogelijkheid!) & Dag van het Vakcentrum op 14 mei

Bent u de beste zelfstandige ondernemer van Nederland? Doe dan mee aan de ZO²Z Award 2019-2020 en zet de titel op uw naam! Let op, dit is de laatste aanmeldmogelijkheid, mis deze kans niet. Klik hier om aan te melden. Op 14 mei wordt de Award uitgereikt tijdens de Dag van het Vakcentrum, het jaarlijkse evenement voor leden van het Vakcentrum. Het thema van deze dag is ‘Ticket to the Future’. Naast de uitreiking van de ZO²Z Award, belooft het een dag vol uitdaging en inspiratie te worden. Meld u hier alvast aan voor 14 mei!

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004