Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk de webversie

E-mailnieuwsbrief header1

SSK nieuwsbrief 50: Startups tegen voedselverspilling tijdens de Dag van het Vakcentrum


Op dinsdag 14 mei is de Dag van het Vakcentrum. Hét jaarlijkse evenement van het Vakcentrum biedt een interessant programma, zéker voor ondernemers die de ogen open houden voor nieuwe onderscheidende initiatieven!

Break-out sessie SSK

Tijdens de break-out sessie SSK maakt u kennis met twee startups tegen voedselverspilling: Too Good To Go en Verspilling is Verrukkelijk. Twee initiatieven waarover u wellicht al eens iets heeft gelezen of gehoord, mogelijk werkt u er zelf al mee, of misschien overweegt u ermee van start te gaan. Tijdens de Dag van het Vakcentrum pitchen de initiatiefnemers hoe het concept werkt. Uiteraard is er gelegenheid om uw vragen te stellen. De break-out sessie wordt begeleid door Rob Benjamens, voorzitter van de Raad van Advies van Stichting SSK.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
Too Good To Go 4
Too Good To Go

De app Too Good To Go zorgt ervoor dat aan het einde van de dag verse producten op ons bord belanden in plaats van in de vuilnisbak. Deze van oorsprong Deense startup is al goed aan de weg aan het timmeren op de Nederlandse markt. Deelnemende supermarktondernemers bieden via de app verrassingsboxen aan met producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen. De waarde van de box is drie keer zoveel als de verkoopprijs. Consumenten kunnen een box via de app bestellen en in de winkel ophalen. Wat erin zit, is afhankelijk van wat er overblijft, dus iedere keer weer een verrassing. De app weet een diverse groep consumenten te bereiken.

Verspilling is Verrukkelijk

Verspilling is Verrukkelijk is een platform van 18 ondernemers (kleinschalige leveranciers) die van verspilde voedselstromen nieuwe producten maken: van chutney en ketchup, tot borrelhappen en kaasspread. De producten worden in een apart schap in de winkel gepresenteerd. In 2018 zijn de eerste twee Verspilling is Verrukkelijk schappen gelanceerd, de logistieke processen zijn verder verbeterd en het initiatief is klaar voor een verdere uitrol.

Bloeddruk meetpunt Hartstichting

Meer dan 90 SSK gecertificeerde supermarkten doen op 27, 28 en 29 mei mee aan de campagne bloeddruk meten in samenwerking met de Hartstichting. Tijdens de Dag van het Vakcentrum ziet u alvast hoe het meetpunt er in de deelnemende supermarkten uit komt te zien, welke materialen worden aangeleverd én uiteraard kunt u ook uw bloeddruk laten meten.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008

Aanmelden

Nog niet aangemeld voor de Dag van het Vakcentrum? Aanmelden kan via onze website www.vakcentrum.nl/dagvanhetvakcentrum. Wij ontmoeten u graag op 14 mei in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Ontvangst is vanaf 11:45 uur. Hier vindt u het programma van de dag. Aanmelden voor de break-out sessie kan bij binnenkomst.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004