Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk de webversie

E-mailnieuwsbrief header1

SSK nieuwsbrief 52: Nieuws uit de streek


Streekproducten

Vandaag aandacht voor streekproducten in supermarkten: “Minister wil meer streekproducten in schappen supermarkt” (nieuwsbericht Rijksoverheid). Minister Carola van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil daarvoor in gesprek gaan met supermarkthoofdkantoren. Echter, bij veel zelfstandige supermarktondernemers is al een breed scala aan lokale producten te vinden. Een aantal van u brengen deze producten zelfs onder een eigen productlijn zoals ‘Lekker Lokaal’ bij Jumbo Ommen, ‘Streekmeester’ bij Plus ’t Lam en ‘Ons Noaberschap’ bij Jumbo Leussink. Gebruik de afbeelding op Facebook, Twitter en Instagram om ook uw lokale producten te promoten.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004
Sticker tegen voedselverspilling SSK
Samen tegen voedselverspilling: Winkelcampagne met SSK stickers 

De schappen van uw versproducten zijn keurig op datum gevuld, maar de klant duikt diep in de schappen om de producten met de langste houdbaarheid te pakken. De producten met een korte houdbaarheidsdatum blijven (onnodig) liggen. Herkenbaar? Gebruik dan de SSK stickers tegen voedselverspilling! Deze bewustwordingscampagne attendeert klanten erop om de houdbaarheidstermijn van versproducten aan te laten sluiten bij het moment van gebruik: “Wilt u een product vandaag of morgen gebruiken, kies dan voor het product met een sticker. Dit product is nog helemeaal goed, mits snel genuttigd. Zo dragen we samen bij aan vermindering van voedselverspilling.”

Om de campagne tegen voedselverspilling in uw winkel zichtbaar te maken zijn een lokaal persbericht en diverse winkelmaterialen beschikbaar via onze website. De stickers kunt u bestellen via het bestelformulier. Wenst u persoonlijke ondersteuning bij het uitrollen van deze campagne, neem contact met ons op via tel. nr. 0348-419771 of info@stichtingssk.nl.

Wie zijn uw collega-SSK'ers?

Ondernemers die het SSK hebben behaald onderscheiden zich op allerlei creatieve manieren. Telkens komen we weer bijzondere acties tegen, waarmee invulling wordt gegeven aan lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemerschap – en waarom deze ondernemers dus het SSK keurmerk terecht hebben behaald! Om juist ook de lokale, unieke activiteiten meer in beeld te krijgen, zijn we sinds vorig jaar gestart met de social media rubriek ‘SSK ondernemer in het zonnetje’. In deze rubriek wordt wekelijks, iedere vrijdag, op social media een ondernemer uitgelicht in de vorm van een klein portret.

Zie bijvoorbeeld de portretten van Angela, Simon en Wil Lodder (Albert Heijn Lodder), Coen Sperling (Jumbo Sperling), Ronnie Munster (Coop Munster), Dennis en Marco Dee (PLUS Dee) en Robert Bonder (Spar Bonder).

Volg SSK via Facebook, Twitter & Instagram en laat u inspireren door collega-ondernemers. Ook een keer in het zonnetje? Neem contact met ons op!

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_007
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004