Ziet de e-mailnieuwsbrief er niet goed uit? Bekijk de webversie

E-mailnieuwsbrief header1

SSK nieuwsbrief 54: Organiseer ontmoeting tijdens de Week tegen Eenzaamheid

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003

Van 1 tot en met 8 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Tijdens de themaweek is het uitgangspunt: kom erbij, want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. De week is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het Super Supermarkt Keurmerk staat voor lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemerschap. De supermarkt is vaak een belangrijke ontmoetingsplek. Sluit ook aan bij de Week van de Eenzaamheid en organiseer bijvoorbeeld een koffiemoment bij de koffiehoek in uw supermarkt. Met koffie, iets lekkers en een luisterend oor kan al een mooie plek voor ontmoeting worden gecreëerd.

Wij hebben voor u diverse materialen ontwikkeld die u kunt gebruiken om uw activiteit kenbaar te maken, waaronder een winkelposter en social media afbeeldingen (afbeelding 1, afbeelding 2). Uiteraard kunt u de activiteit op uw eigen passende wijze invullen. Doet u mee? Wij vernemen het graag via info@stichtingssk.nl. U ontvangt van ons dan ook een lokaal persbericht om uw activiteit lokaal kenbaar te maken.

Voorbeeldtekst: Komt u bij ons op de koffie? Wij nodigen u van harte uit op <datum en tijdstip> voor een bakje koffie met iets lekkers bij ons in de #SSK supermarkt <locatie>. #eentegeneenzaamheid @supersupermarktkeurmerk.

SSK nieuwsbrief toegankelijkheid - afb 3 - Klantvriendelijkheid in de SSK supermarkt
Klantvriendelijkheid in de SSK supermarkt

Op welke manier kunnen klanten met een beperking in uw supermarkt zo goed mogelijk worden geholpen? Toegankelijkheid is ook (en misschien wel: vooral) een klantvriendelijke en open houding. Het kan best lastig zijn om goed te reageren op een klant die bijvoorbeeld doof, blind of verstandelijk beperkt is. Hier treft u een poster met tips en aandachtspunten. Print de poster op A3 of A4 formaat en hang deze in de kantine of personeelsruimte. Uiteraard is ieder mens uniek, maar de tips vergemakkelijken een passende benadering.

Oproep: Inventarisatie drempels bij het tegengaan van voedselverspilling

Om voedselverspilling tegen te gaan is het belangrijk om drempels voor het tegengaan van voedselverspilling weg te nemen. Loopt u tegen belemmerende wet- en regelgeving aan, of zijn er andere barrières die u tegenkomt bij uw strijd tegen voedselverspilling? Wij horen het graag via info@stichtingssk.nl. De inventarisatie is een initiatief van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling. Uw input wordt gebruikt om prioriteiten te stellen in de gezamenlijke strijd tegen verspilling.

Actueel op onze social media
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
Mmm lekker werken voor SSK gecertificeerden

U besteedt aandacht aan een stimulerend personeelsbeleid en groei- en ontwikkelkansen voor uw medewerkers. Immers, hierdoor heeft u het SSK behaald. Maar richt u zich ook op duurzame inzetbaarheid? Het programma mmm lekker werken is gericht op de toekomst: hoe zorgen we ervoor dat uzelf en uw medewerkers met plezier aan het werk gaan en blijven.

Een goede analyse is het uitgangspunt. Hiervoor is de tool KOBA-DI (Kosten Baten Analyse Duurzame Inzetbaarheid) ontwikkeld door TNO. De analyse maakt inzichtelijk hoe en hoeveel winst er in uw bedrijf te behalen is op de arbeidsproductiviteit door goed personeelsbeleid. Samen met een adviseur duurzame inzetbaarheid vult u het KOBA-DI instrument in tijdens een gesprek bij u in de winkel.

Mmm lekker werken is een initiatief van het Vakcentrum in samenwerking met CNV Vakmensen en FNV Handel. Aanmelden kan per e-mail aan info@mmmlekkerwerken.nl of via tel. nr. 0348-419771. Na uw aanmelding wordt het adviesgesprek ingepland. 

Tip: Meld u aan voor de workshop Het Goede Gesprek in Breda, Meppel, Nederweert of Woerden. Klik hier voor meer informatie.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004