SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Ambiente: het ziet er goed uit!

ambiente-2019-Jjtv-logo.jpgAdvertorial
23 januari 2020

Het ziet er goed uit voor de aankomende Ambiente. Van 7 tot en met 11 februari 2020 verwelkomt de grootste vakbeurs voor consumentengoederen ter wereld weer veel bekende bedrijven en merken die prominent aanwezig zijn. Dat varieert van grote internationale merken tot enkele spannende start-ups die het aanbod binnen de sectoren Dining, Living en Giving extra kleur geven.

 

Ambiente afb1.jpgIn Dining voegt een groot aantal nieuwe exposanten de nodige glamour en variatie toe. Zo zal in hal 4.1 het topmerk Christofle uit Parijs zijn interpretatie van de hedendaagse eetcultuur laten zien. Innovaties rond koffie als supertrend worden door het traditionele Duitse bedrijf Melitta op haar Ambiente debuut in hal 4.0 gepresenteerd. In dezelfde hal zal Fiskars het bekende Finse designmerk Iittala en het traditionele Britse lifestylemerk Royal Doulton presenteren en bezoekers uitnodigen om deze klassiekers op een totaal nieuwe manier te ervaren.

HoReCa-hal 6.0
Een nieuw element in het Dining-segment is de nieuwe HoReCa-hal 6.0. Hier wordt vanaf 2020 het groeiende productaanbod voor hotels, restaurants en horecaleveranciers op één platform gebundeld. De HoReCa-hal is zelfs volgeboekt omdat niet alleen gespecialiseerde exposanten uit de hallen 4.0 en 4.1 hier naartoe verhuizen, maar ook omdat dit nieuw gecreëerde segment een groot aantal grote internationale merken aantrekt. Verschillende toonaangevende bedrijven zijn aan boord, waaronder Mikasa, Montgolfier en Vega.

Bewust, gedurfd en ontspannen
De huidige trends op het gebied van lifestyle en interieurontwerp zijn veel meer beïnvloed door Scandinavisch design dan door welke andere regio dan ook. In het segment Living is er de langverwachte ambiente afb2.jpgterugkeer van een belangrijke pionier op dit gebied: Normann Kopenhagen. De internationale designwereld is sinds 1999 stilletjes en duurzaam gerevolutioneerd door dit Deense bedrijf, dat op Ambiente in hal 8.0 vertegenwoordigd zal zijn. In dezelfde hal zal ook het Deense bedrijf Heymat te zien zijn, een start-up met een frisse focus op deurmatten. Een andere nieuwkomer, opgericht in 2019, is Klatt Objects. Ter gelegenheid van dit debuut zal de start-up eigentijdse productideeën voor een emotionele, natuurlijke urban lifestyle tonen. Een nieuwe en bijzonder spannende publiekstrekker in hal 8.0 is de merkpresentatie van Swarovski. Tegelijkertijd zal ‘zoete inspiratie’ worden gegeven door het Franse premiummerk Pâtisserie Ladurée.

Frisse wind in Giving
Ook in Giving waait een frisse wind dankzij een groot aantal nieuwe exposanten. Zo lanceren bijvoorbeeld het kindermerk Sigikid en de Duitse ambachtelijke studio Bordbar voor het eerst hun stijlvolle vliegtuigkarren. Dit gebeurt in hal 11.0. Inspiratie die de geest van onze tijd weerspiegelt, wordt ook geboden door nieuwe leveranciers zoals Memobottle uit Australië en Coxlab uit Zwitserland, met innovatieve herinterpretaties van draagbare waterflessen. Duurzame en subtiele cadeau-ideeën van hout worden gepresenteerd door het Finse familiebedrijf Lovi Oy. En de harten van stripliefhebbers gaan sneller Ambiente afb 3.jpgkloppen als ze horen dat de Duitse merchandising-specialist Atomax de wereld van Kuifje en de Marvel-superhelden in Frankfurt in de schijnwerpers zet. Een verdieping hoger, in hal 11.1, kunnen vakbezoekers zich verheugen op de terugkeer van trendsetter Perleberg, die zijn bekroonde collectie wenskaarten presenteert. Ook zijn Spaanse concurrent Customworks verwondert met zijn creatieve edities.

De Ambiente vindt plaatst van 7 tot en met 11 februari 2020 en maar liefst 4.460 exposanten uit meer dan 90 landen presenteren hier hun laatste noviteiten.

Mis het niet en bestel vandaag nog uw toegangskaart(en) via www.visitortickets.messefrankfurt.com. Leden van brancheorganisatie Vakcentrum en abonnees van Gemengde Branche (die hun contributie/abonnement 2019 hebben betaald) kunnen via www.gemengdebranche.nl (ga naar acties) nog gratis last-minute entreekaarten bestellen.