SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Welkom op de Inspired Home Show!

Inspired Home Show.jpgAdvertorial
23 januari 2020

Consumenten willen dat hun huis hun persoonlijkheid weerspiegelt. Alles draait daarbij om lifestyles, om inspiratie daarvoor op te doen. De taak van retailers is om dat naar hun aanbod en presentaties te vertalen. Met dit in gedachte heeft de International Home + Housewares Show dit jaar haar naam gewijzigd in The Inspired Home Show. Deze toonaangevende Amerikaanse vakbeurs wordt van 14 tot en met 17 maart in Chicago’s McCormick Place gehouden.

 

Inspired home Show 1.jpgDe Inspired Home Show belooft nieuwe elementen en ervaringen te brengen die retailers moeten helpen om de aandacht van hun klanten te trekken en hun loyaliteit te verdienen. Naast het omvangrijke aanbod van meer dan 2200 exposanten die duizenden nieuwe producten presenteren voor in en om het huis, biedt de Inspired Home Show de bezoekers veel educatieve sessies, presentaties en trends die retailers nieuwe inzichten geven en hen helpen om in een uitdagende toekomst een succesvolle business te exploiteren.

Een belangrijke redenen om naar Chicago af te reizen, is het vinden van innovatieve, nieuwe producten en merken die helpen om een onderscheidend aanbod te presenteren. Dit aanbod is verdeeld over de sectoren huishoudelijke producten, kook- en keukengerei, persoonlijke verzorging en design.

Inspired Home Show 4.jpgSmart Home
Een belangrijk element waar The Inspired Home Show hoog op inzet, is dat het retailers op de hoogte wil brengen van de laatste stand van zaken op het gebied van Smart Home. The Internet of Things, dat het mogelijk maakt om online met huishoudelijke apparaten te communiceren, gaat in toenemende mate een rol spelen in ons leven. In het IHA Smart Home paviljoen wordt daar volop aandacht aan gegeven. Meer dan dertig bedrijven/merken die ‘connected’ apparaten aanbieden, treft u daar aan. Tevens is het paviljoen de plek voor ‘Smart Talks’, met paneldiscussies, presentaties en interviews.

Behalve in het Smart Home paviljoen treft u vooral in het naastgelegen Lakeside Center, waar meer dan 300 aanbieders van elektrische, huishoudelijke apparaten, persoonlijke verzorging en keukenapparatuur zich presenteren onder de noemer Wired + Well Expo, een groeiend aantal aanbieders aan van Smart Home-apparaten.

Nieuw in 2020
Inspired Home Show 3.jpgIn-store retail bereikt op de beurs een nieuw niveau, met interactieve displays, ‘augmented reality’ en andere, experimentele technieken die de klant in de fysieke winkel kan ervaren en betrokken houdt. In de Hall of Global Innovation, in de Lakeside Center Lobby, wordt hier in twee presentaties ruimte voor gemaakt: b8ta (met retail als service concept) en Smart Retail Experience (met ideeën en technologieën die de in-store experience versterken).

New Exhibitor Preview
Andere hoogtepunten zijn de New Exhibitor Preview en de Trending Today Preview. Net voordat de show op zaterdag haar deuren opent, kunt u van 08.00-10.00 uur alvast kennismaken met circa 90 exposanten die voor het eerst in Chicago staan. Tegelijkertijd vindt de Trending Today Preview plaats. Voor 2020 ligt hier het accent op ‘duurzaamheid’, met producten en productieprocessen die sociaal en milieutechnisch verantwoord zijn.

Meer exposities en evenementen
In de Discover Design Expo, in het North Building, staan de toonaangevende merken op het gebied van design en trends bij elkaar. In de Inventors Corner, in de Hall of Global Innovation (Lakeside Center Lobby), presenteren circa 60 bedrijven - vaak start ups - hun innovatieve producten. Heel leuk is ook de Inventors Revue, waar uitvinders en start ups hun productideeën ‘pitchen’ voor een expertjury.
In keynote-sessies geven experts hun visie over belangrijke consumenten- en lifestyletrends. Nieuw dit jaar is MarketWatch: IHA’s presentatie over marktontwikkelingen en opkomende trends waar de industrie op anticipeert. De IHA (International Housewares Association) presenteert dan tevens de nieuwe State of the Industry Report, met data en analyses en een vooruitblik voor de komende 12 tot 24 maanden.
Lee Eiseman van het toonaangevende Pantone instituut geeft wederom twee presentaties. Op maandag onthult ze het Pantone kleurenpalet voor 2021, op dinsdag vertelt ze hoe het gebruik van kleuren het aankooppatroon van retailers en consumenten beïnvloed.
Tom Mirabile, IHA’s trendexpert, duidt de veranderingen in het koopgedrag van consumenten en binnen de retail die de ‘home and housewares industry’ rigoureus veranderen.
In het Innovation Theatre worden dagelijks door experts presentaties gegeven over lifestyle trends, consumentengedrag, design, voorbeelden van succesvolle retailconcepten en meer.
Een ander nieuw element is Social Central, waar experts op het gebied van social media en digitale marketing, waaronder consultants en influencers, u bijpraten wat er op dit gebied gebeurt.

Verder mag u de presentatie van de ‘national winners’ van de Global Innovation Award natuurlijk niet missen. Voor Nederland neemt Woerdman Kookkado daaraan deel. Deze presentatie is te vinden op de Grand Concourse Bridge, bij het North Building.

Networking After Dark Reception
Om een beetje van alle indrukken te bekomen en na te praten, wordt voor alle internationale bezoekers de Inspired home Show 2.jpgNetworking After Dark Reception georganiseerd. Die vindt plaats op maandag 16 maart, van 17.30-19.30 uur en staat in het teken van St. Patrick’s Day! De receptie wordt georganiseerd door de International Business Council (IBC), een groep leden van de IHA die zich actief bezighoudt met internationaal zakendoen.

Gratis retailtour
Tot slot kunt u op woensdag 18 maart, een dag na de beurs, deelnemen aan de gratis retailtour die u naar de buitenwijken van Chicago brengt. U bezoekt dan een aantal ‘big boxes’ zoals Walmart, the Container Store en een ‘mall’. De dag begint met een gratis ontbijt in een hotel en een overzicht van de Amerikaanse retail. Na de tour wordt u weer netjes in downtown Chicago afgezet.

Alle informatie over de beurs, de exposanten en de evenementen, is terug te vinden op www.theInspiredHomeShow.com. U kunt zich daar tevens als bezoeker registreren.