SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Trade Mart bestaat 50 jaar

TradeMart.jpg25 februari 2020

In 2020 is het vijftig jaar geleden dat het Beatrixgebouw in Utrecht werd geopend. Daarin werd een voor Europa uniek concept gelanceerd met permanente stands, de Trade Mart, dat zich in de jaren daarna ontwikkelde als het epicentrum van de handel in non-food producten, waaronder speelgoed, cadeaus, huishoudelijke artikelen en zoveel meer. Aan die halve eeuw Trade Mart wordt tijdens de komende Retailbeurs natuurlijk volop aandacht besteed.

voorjaarsbeurs.jpgOp 2 maart 1970 werd het zeven etages tellende Beatrixgebouw door Prinses Beatrix geopend. Dit verving het oude Jaarbeursgebouw aan het Vredenburg, dat werd gesloopt. Daar werden tot die tijd voor- en najaarsbeurzen gehouden. Met het ultramoderne Beatrixgebouw, dat 78 miljoen Nederlandse guldens kostte, ontstond een dubbel zo groot en voor Europa uniek handelscentrum. Het Utrechtse handelscentrum had bij de start drie functies: allereerst kwamen er permanente showrooms, een ‘trade mart’, waar leveranciers in de non-food business zich collectief presenteerden. De allereerste beursdag was op 6 april 1970 en meer dan 700 ‘sleuteldeelnemers’ - zo heette dat toen - namen een vaste stand. De tweede functie was die van een congres- en vergadercentrum en de derde functie was horeca. Die combinatie van drie functies is nog altijd actueel.

Uiteraard zal 50 jaar Trade Mart tijdens de komende Retailbeurs feestelijk worden gevierd, door middel van extra activiteiten. De Retailbeurs vindt plaats van 8 tot en met 10 maart en de openingstijden op 8, 9 maart zijn van 10.00-18.00 en op 10 maart van 10.00-17.00 uur. Gratis entreekaarten kunt u aanvragen via https://www.trademart.nl/.