Mepal wint maar liefst drie internationale designprijzen

reddot.jpg27 mei 2021

Mepal heeft drie internationale designprijzen in de wacht gesleept. De isoleerbeker Ellipse won zowel een prestigieuze Red Dot Award in de categorie Best of the Best als een iF Design Award. Ook de antilekbeker uit de baby- en peutercollectie Mepal Mio viel in de prijzen met een iF Design Award.

Emepal ellipse.jpgen onafhankelijke en internationale jury van de iF Design Awards beoordeelde inzendingen uit 52 landen. De prijswinnende isoleerbeker Ellipse wordt opgenomen in de collectie van het Red Dot Design Museum in het Duitse Essen, een van de belangrijkste musea ter wereld op het gebied van modern design.  

Dat mepal baby.jpgde isoleerbeker Ellipse maar liefst twee keer in de prijzen valt, ziet Mepals hoofdontwerper Simon van Es als een mooie blijk van waardering: “Techniek, vorm en functie komen in de isoleerbeker fantastisch samen. Bij de ontwikkeling van dit product werden we verleid om allerlei technische snufjes toe te passen, maar we wilden niet dat het een machine zou worden. De beker moest simpel en doeltreffend zijn en geschikt voor dagelijks gebruik. Dat is meer dan gelukt gezien de uitermate enthousiaste reacties van gebruikers.”