SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer 0348 - 41 97 71.

Otto Simon neemt Marskramer e.a. huishoudformules over van Audax

Otto Simon, gevestigd in Almelo, neemt de huishoudformules Marskramer, Novy, Prima en Groothandel Gouda over van Audax. Onder deze namen opereren 160 winkels die, vaak in combinatie met speelgoed, huishoudelijke artikelen verkopen. Ook de speelgoedformule Toys2Play wordt overgenomen. Audax had eerder aangegeven de huishoudformules te willen verkopen.

Logo OS

Marskramer, Novy en Prima zijn bekende namen in de huishoudbranche. Deze winkels worden geleid door zelfstandige ondernemers. Daarnaast levert Groothandel Gouda een huishoudelijk assortiment aan zelfstandige ondernemers die vaak onder hun eigen naam opereren.

Ondernemers zijn positief

Een afvaardiging van huishoudondernemers van Audax heeft unaniem voor Otto Simon gekozen als beste partij om hun formule over te nemen. “Otto Simon heeft veel ervaring met het samenwerken met zelfstandige ondernemers, heeft een goed georganiseerde logistieke omgeving en veel kennis van het assortiment. In combinatie met een goede winkelautomatisering en een ondersteunend verkoopapparaat, moet dit de gehele huishoudgroep de komende jaren weer een goed vooruitzicht bieden op een gezonde toekomst. Wij zijn blij met Otto Simon!”, stelt een woordvoerder van de huishoudklankbordgroep.

Combinatie huishoud-speelgoed

Otto Simon is als groothandel/distributeur en importeur een van de grootste internationale spelers op de Europese speelgoedmarkt. Top1Toys, onderdeel van Otto Simon, is met ruim 110 winkels de tweede grootste speelgoedketen in Nederland en inmiddels ook bezig met internationale expansie.

Otto Simon heeft al ervaring met huishoudelijke artikelen en ziet deze overname dan ook als een logische uitbreiding van haar activiteiten. “Veel huishoudwinkels verkopen speelgoed, tevens opereren diverse Top1Toys-vestigingen nu al als combinatie met Marskramer, Prima, Novy, Groothandel Gouda én Blokker. Die combinatiewinkels zijn, ook in kleinschalige winkelgebieden, een succes”, zegt Hans Hummelink namens Otto Simon.

Hoe verder?

Otto Simon heeft haar organisatie met betrekking tot distributie, inkoop, verkoop, ICT, winkelautomatisering, marketing en publiciteit in eerste instantie op speelgoed afgestemd. De huishoudtak gaat hierin ‘meedraaien’ en daarvoor wordt de capaciteit van de onderneming nu verder opgeschaald.

De formules worden de komende periode eveneens verder ingericht en ondergaan een upgrading. Dit gebeurt in samenspraak met de ondernemers die een belangrijke rol in dit proces krijgen.

Het hoofdkantoor van Otto Simon in Almelo wordt inmiddels uitgebreid met een complete Pilotwinkel Huishoud. Deze zal in september 2021 aan alle ondernemers worden gepresenteerd. Deze winkel komt naast de reeds bestaande Top1Toys Pilotshop.

www.ottosimon.nl